El Museu de la Xocolata de Barcelona acull la nova exposició temporal ‘ART/SANIA’, que uneix l’art de Joan Miró, un dels catalans més universals, i l’artesania de la pastisseria més minuciosa. Des del 17 de novembre de 2023 fins al 17 de març de 2024, els visitants que s’hi apropin podran contemplar nou peces, elaborades a partir de xocolata, que reflecteixen l’art abstracte i l’univers creatiu del pintor català.
L’exposició consta de nou peces, entre les quals podem reconèixer l’obra Dona i ocell, i també altres d’inspirades en la sèrie de pintures de les Constel·lacions o que prenen elements de l’estil abstracte del català, com les papallones i les mans. El creador de les figures artesanals és el pastisser francès Stéphane Leroux, distingit amb el prestigiós títol MOF (‘Meilleur Ouvrier de France’), que reconeix el treball dels millors artesans de França.
A més, entre les peces, amb el títol Architecture, també es troba un homenatge a la Fundació Miró, obra de l’arquitecte barceloní Josep Maria Sert i gran amic del pintor.
Quatre dies de treball artesanal
Les nou peces que formen l’exposició han estat elaborades durant quatre dies a les instal·lacions de Puratos, a Sils (Girona), amb la xocolata com a matèria primera i materials tan senzills com el cartró, que el pastisser francès Leroux ha utilitzat per fer els motlles i les plantilles necessaris per fer les figures.