Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els millors cursos de cuina a Barcelona i rodalia

Un grapat de cursos en línia o presencials per als amants de la cuina que volen especialitzar-se, aprendre més receptes o millorar la seva tècnica

Nata muntada

Nata muntada

Cansats de fer sempre el mateix arròs? Voleu cuinar com la Ruscalleda o l'Adrià, però no sabeu ni per on començar? No sabeu com ho heu de fer perquè no us quedin seques les magdalenes? Cuiners grans i petits, mestres de la cuina tradicional, pastissers i gurmets, fa ja gairebé un any que la passió per la cuina a Catalunya va créixer exponencialment. Confinament, més hores a casa, i cap a la cuina hi falta gent. Ara, mesos després, és un bon moment per millorar i potenciar la nostra passió.

Un dels millors llocs per començar és La Patente a Barcelona, una escola on s'ofereixen tallers tant de cuina presencial com en línia. Els preus són ben variats, i podeu trobar des de tallers de 50 euros fins a cursos de més de 200 euros i més de 15 hores de cuina. Destaquen el curs d'arrossos gurmet, l'intensiu de cuina de mercat o el d'iniciació a la pastisseria. Les modalitats en línia són més barates i podeu trobar-hi també cursos de ramen, cuina vegetariana o tapes per 10 euros amb el certificat inclòs. 

Fruita i verdura tallada

Els centres cívics de Barcelona són una gran opció si busqueu cursos més o menys llargs i a bon preu. N'hi ha de presencials i en línia. L'Ateneu Fort Pienc, el Centre Cívic la Barceloneta o el Besòs, el de Can Deu a Les Corts, el de Can Verdaguer a Nou Barris, la Casa del Rellotge a Sants... Tots ofereixen tallers de cuina i gastronomia, com els tallers de cuina mediterrània o de l'àvia, actualment al Centre Cívic Font de la Guatlla; el de cuina i rebosteria del món, el de cuina tradicional catalana o el de cuina per a principiants, al Centre Cívic Vil·la Florida​. També de ramen, pasta fresca, nutrició... N'hi ha un munt!

L'escola Hoffman també ofereix cursos d'especialització, aptes per a no professionals i monogràfics. Entre els d'especialització, hi ha cursos d'iniciació a la pastisseria, de tècniques culinàries, d'arrossos, de pastisseria francesa o de cuina vegana, entre d'altres. Els preus van dels 600 als 800 euros. Entre els monogràfics, més curts i barats, trobem cursos de tècniques bàsiques de pastisseria, de brioixeria o de cuina marinera, per exemple. 

Ceba

Fora de Barcelona, a Granollers, també podeu trobar l'Aula Culinària del Vallès, un espai on es realitzen cursos de cuina per a totes les edats. En alguns casos, d'un dia, i en d'altres, cursos trimestrals amb assistència d'un dia a la setmana. Tallers molt variats i amb preus també per a tothom; des del curs de cuina japonesa per a nens i nenes de 8 a 12 anys, fins al curs de temporada d'hivern o el de receptes fàcils i divertides. 

Més llocs? A l'Aula Gastronòmica de Sant Cugat ofereixen, també, una pila de cursos. Dins la Xarxa de Centres Culturals, es tracta d'un espai diàfan i molt ampli que a les tardes ofereix cursos i tallers. També l'Escola Bellart ofereix monogràfics (molts virtuals) en cuina moderna, arrossos mediterranis i cuina i pastisseria healthy, entre d'altres. En voleu més? Mireu el que fa l'Escola Mireia Carbó, tant online com presencial, com per exemple de croquetes, cuina catalana o pulled pork. Fins i tot, supermercats com Caprabo ‒amb el seu programa Xef Caprabo‒ ofereix cursos de cuina per als més interessats a aprendre noves tècniques.  

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

Aquesta setmana

12 jun

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 250

DESCOBRIM ELS 20 XEFS DE LA CUINA CATALANA QUE VE

  • Tendències
  • Carme Ruscalleda i Raül Balam

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto