Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els millors cursos de cuina a Barcelona i rodalia

Un grapat de cursos en línia o presencials per als amants de la cuina que volen especialitzar-se, aprendre més receptes o millorar la seva tècnica

Nata muntada

Nata muntada

Cansats de fer sempre el mateix arròs? Voleu cuinar com la Ruscalleda o l'Adrià, però no sabeu ni per on començar? No sabeu com ho heu de fer perquè no us quedin seques les magdalenes? Cuiners grans i petits, mestres de la cuina tradicional, pastissers i gurmets, fa ja gairebé un any que la passió per la cuina a Catalunya va créixer exponencialment. Confinament, més hores a casa, i cap a la cuina hi falta gent. Ara, mesos després, és un bon moment per millorar i potenciar la nostra passió.

Un dels millors llocs per començar és La Patente a Barcelona, una escola on s'ofereixen tallers tant de cuina presencial com en línia. Els preus són ben variats, i podeu trobar des de tallers de 50 euros fins a cursos de més de 200 euros i més de 15 hores de cuina. Destaquen el curs d'arrossos gurmet, l'intensiu de cuina de mercat o el d'iniciació a la pastisseria. Les modalitats en línia són més barates i podeu trobar-hi també cursos de ramen, cuina vegetariana o tapes per 10 euros amb el certificat inclòs. 

Fruita i verdura tallada

Els centres cívics de Barcelona són una gran opció si busqueu cursos més o menys llargs i a bon preu. N'hi ha de presencials i en línia. L'Ateneu Fort Pienc, el Centre Cívic la Barceloneta o el Besòs, el de Can Deu a Les Corts, el de Can Verdaguer a Nou Barris, la Casa del Rellotge a Sants... Tots ofereixen tallers de cuina i gastronomia, com els tallers de cuina mediterrània o de l'àvia, actualment al Centre Cívic Font de la Guatlla; el de cuina i rebosteria del món, el de cuina tradicional catalana o el de cuina per a principiants, al Centre Cívic Vil·la Florida​. També de ramen, pasta fresca, nutrició... N'hi ha un munt!

L'escola Hoffman també ofereix cursos d'especialització, aptes per a no professionals i monogràfics. Entre els d'especialització, hi ha cursos d'iniciació a la pastisseria, de tècniques culinàries, d'arrossos, de pastisseria francesa o de cuina vegana, entre d'altres. Els preus van dels 600 als 800 euros. Entre els monogràfics, més curts i barats, trobem cursos de tècniques bàsiques de pastisseria, de brioixeria o de cuina marinera, per exemple. 

Ceba

Fora de Barcelona, a Granollers, també podeu trobar l'Aula Culinària del Vallès, un espai on es realitzen cursos de cuina per a totes les edats. En alguns casos, d'un dia, i en d'altres, cursos trimestrals amb assistència d'un dia a la setmana. Tallers molt variats i amb preus també per a tothom; des del curs de cuina japonesa per a nens i nenes de 8 a 12 anys, fins al curs de temporada d'hivern o el de receptes fàcils i divertides. 

Més llocs? A l'Aula Gastronòmica de Sant Cugat ofereixen, també, una pila de cursos. Dins la Xarxa de Centres Culturals, es tracta d'un espai diàfan i molt ampli que a les tardes ofereix cursos i tallers. També l'Escola Bellart ofereix monogràfics (molts virtuals) en cuina moderna, arrossos mediterranis i cuina i pastisseria healthy, entre d'altres. En voleu més? Mireu el que fa l'Escola Mireia Carbó, tant online com presencial, com per exemple de croquetes, cuina catalana o pulled pork. Fins i tot, supermercats com Caprabo ‒amb el seu programa Xef Caprabo‒ ofereix cursos de cuina per als més interessats a aprendre noves tècniques.  

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: