POL MARTÍN DE HARO
08/06/2021El nabiu és el fruit comestible d'un arbust d'alta muntanya popular a Europa i que també es troba als Pirineus. De color negre blavós, les baies originalment es menjaven fresques, ensucrades, per compensar el toc àcid. Es fa servir majoritàriament per a pastisseria, especialment en confitures. També té utilitats farmacològiques, és diürètic i antidiabètic. Ara el trobareu en el seu moment més dolç! Aprofiteu per gaudir d'aquest fruit silvestre amb propietats antioxidants.
Gelat de pal de nabius
D'aquells que fan que la sang ens arribi de cop al cervell amb una llepada. Generalment són els més dolços i refrescants. De vainilla, xocolata, maduixa... I per què no de nabius? Aprofiteu aquesta fruita vermella per fer un gelat amb ingredients naturals. A més, és apte per a vegans, ja que només necessitareu suc de llimona, xarop d'atzavara (un anticongelant natural) i goma de xantè. Aquests ingredients són la millor manera de substituir la llet de vaca per un producte natural igual de saborós.
Milfulls de pasta brick amb mores i nabius
El milfulls és una d'aquelles postres que no falla mai! I més quan la pasta brick queda ben cruixent i saborosa gràcies a la nata i la fruita. Per aprofitar la temporada primaveral, hem triat unes móres i uns nabius, que anireu alternant en capes, tot formant el milfulls. Mireu d'empolsar-hi sucre de llustre per damunt.
Fujiko
Doncs sí, al CUINA també ens fascinen els còctels, encara que per a aquesta ocasió us proposem el Fujiko, beguda refrescant sense alcohol. Així doncs, gaudireu al màxim de la fruita, ja que aquest còctel només porta poma, nabius, pera i mitja magrana. Haureu de liquar-ho amb una mica de gel. Tan senzill com bo.
Crema cremada de festucs amb fruites vermelles Becky Lawton
Ens hem proposat fer una crema catalana diferent, però que no perdi la seva essència. Creieu que ho hem aconseguit? Inspirats en el tiramisú de festucs, ara és el torn de la crema més famosa de casa nostra. L'elaboració és pràcticament idèntica, encara que haureu de barrejar la crema catalana amb la pasta de festucs quan encara sigui calenta. Un cop la deixeu refredar, tocarà caramel·litzar-la i, si ho voleu, podeu afegir-hi una mica de xocolata desfeta, així com una neula i uns nabius, que aportaran un toc més amarg a aquestes postres tan dolces.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: