Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Neix el festival OliFest de la DOP Terra Alta

La 1a edició d'una jornada gastronòmica sobre l'oli d'oliva Verge Extra de la DOP Terra Alta

Jornada Olifest

Jornada Olifest

La jornada gastronòmica Olifest DOP Terra Alta, que s'ha celebrat aquest 31 de maig, és la primera trobada entre productors, comunicadors, xefs i científics per donar a conèixer, apropar i enaltir la versatilitat, les qualitats úniques i les virtuts de l'oli d'oliva Verge Extra, un ingredient clau en la cultura i la gastronomia mediterrànies. Prop d’un centenar de persones van assistir a la jornada, celebrada a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm (Barcelona), en una trobada convertida en la festa de l'oli elaborat a la comarca de la Terra Alta, regió que té el conreu de l'olivera a l'ADN, amb antiquíssims exemplars d'oliveres com la mil·lenària Lo Parot, a Horta de Sant Joan. L'acte va constar de dos 'show cookings', amb els xefs Rafel Múria i Ada Parellada, i les veus expertes de Toni Massanès, de la Fundació Alícia, i de la periodista Carme Gasull.

Una DOP jove

La DOP Oli Terra Alta és una Denominació d'Origen Protegida relativament jove, nascuda oficialment l'any 2005. Actualment està formada per una vintena d'empreses comercialitzadores d'oli d'oliva verge extra que posen al mercat al voltant de 40 marques d'oli, principalment de la varietat empeltre, tot i que a la DOP també es conreen altres varietats com ara la morruda, la farga i l'arbequina. El 20% de la producció de l'oli de la Terra Alta es destina a l'exportació, mentre que la resta es dedica principalment al consum local. De fet, prestigiosos professionals de la cuina catalana reconeixen l'ingredient com una matèria primera de gran valor que aporta caràcter als seus plats i elaboracions culinàries.

Per a més informació, podeu visitar www.dopoliterraalta.cat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: