Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Per Quaresma, bacallà

El Gremi de Bacallaners de Catalunya proposa gaudir del bacallà més especial, saborós i melós

Bacallaneries

Bacallaneries

Ja som en plena Quaresma, i, malgrat que les pràctiques religioses es van relaxant, el calendari gastronòmic encara està molt marcat per aquest saludable i deliciós costum de menjar bacallà en aquesta festivitat. És per això que, des del Gremi de Bacallaners de Catalunya, es vol recordar que, ara més que mai, és el moment de gaudir de l'autèntic bacallà curat tradicional Gadus Morhua d'Islàndia. I és que aquest bacallà només prové de les aigües fredes de l'Atlàntic Nord, l'únic oceà del món lliure de contaminació metàl·lica d'origen natural.

Un bacallà que arriba a les instal·lacions de processament poques hores després de ser pescat a gran profunditat on es talla i es conserva en sal procedent de salines espanyoles. Les capes de sal i de bacallà es van canviant diverses vegades per aconseguir que totes les peces tinguin la mateixa premsa i es deshidratin correctament. Aquest procés de curació dura un mínim de tres setmanes i fins a tres mesos.

Durant la Quaresma, les bacallaneries agremiades ofereixen el millor del millor. No només per cuinar a casa, també en deliciosos plats per emportar. A més, moltes receptes tradicionals catalanes s'elaboren amb aquest ingredient, com el bacallà amb mongetes, el bacallà amb samfaina, l'esqueixada de bacallà o els bunyols. 

Per a més informació sobre el bacallà a Catalunya podeu consultar la web del Gremi de Bacallaners de Catalunya.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: