Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Les millors receptes amb ou

Celebrem el Dia Mundial de l'Ou amb un recull de plats perfectes per cuinar amb ou

CUINA.CAT

09/10/2020

El 9 d'octubre se celebra el Dia Mundial d'un dels aliments més bàsics i pilar de moltes cultures i dietes: l'ou. Cada any es dedica el segon divendres d'aquest mes a celebrar, en més de 80 països, la presència de l'ou en el nostre dia a dia i en la nostra cuina. Un dia que busca commemorar i difondre les propietats nutricionals i la importància d'aquest aliment en les nostres vides.

El fet que el Dia Mundial de l'Ou se celebri arreu del món ja indica la importància i la universalitat d'un aliment que conté tots els nutrients necessaris per crear vida. I és que l'ou ofereix al nostre organisme una potent combinació de proteïnes, aminoàcids, àcids grassos, antioxidants, minerals i vitamines, una combinació que cap altre aliment no pot igualar. La importància en les diferents cultures del planeta queda palesa amb la gran quantitat de receptes que incorporen l'ou com a eix vertebrador del plat. Dos d'elles són conegudes per tots nosaltres i arreu, la truita de patates i el full English breakfast (l'esmorzar anglès).

La truita de patates, com sabem, és un dels plats espanyols més típics i presents en l'imaginari de la resta de persones. Un àpat que ha esdevingut universal. Té l'origen a Extremadura, al segle XVIII, i és una barreja d'ou, patata i, en alguns casos ‒sempre a gust del consumidor‒, ceba també. Coneguda mundialment com tortilla española, avui és una especialitat típica de bars, restaurants i cases espanyoles. El full English breakfast, per la seva banda, és un dels llegats més importants de l'Imperi britànic, l'esmorzar típic de tots els països amb cultura anglosaxona. Per a ells no hi ha esmorzar sense una bona ració d'ous ferrats, remenats, passats per aigua o escalfats.

Però de plats basats en l'ou en podem trobar molts més... Des d'aquí seleccionem tres receptes amb aquest aliment per tal de commemorar, a la nostra manera, el Dia Mundial de l'Ou.

 

01 Ous a la marinera

Ous a la marinera

Ous a la marinera

Un plat senzill que barreja ous, amb marisc i peix. Fet a la cassola i al forn i que ens aporta una barreja de sabors i propietats molt saludables entre l'ou, el rap, els llagostins i les cloïsses. Un contrast molt especial, un plat de costa.

02 Ous a la mallorquina

Ous a la mallorquina

Ous a la mallorquina

I parlant de costa, la recepta d'ous a la mallorquina d'Ada Parellada també és una gran manera de cuinar aquest aliment tan especial. A base d'ous, sobrassada i pa, una recepta bàsica però deliciosa per cuinar al forn i barrejar la suavitat i textura de l'ou amb el gust més fort de la sobrassada. El pa li dona el cruixent que ho fa tan irressistible. 

03 Ous disfressats

Ous disfressats

Ous disfressats

Els ous disfressats són l'última recepta que us portem. Una gran, senzilla i ràpida manera de cuinar-los. Ous ferrats barrejats amb beixamel i arrebossats amb pa ratllat. Boníssim.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: