Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Reivindiquem els menuts

La tradició del fetge i la tripa

06/04/2021

Al CUINA volem donar importància a aquells plats que ens han acompanyat tota la vida i que avui són considerats una cosa refinada per a alguns, si bé hi ha qui ni tan sols s'atreveix a tastar-los. Són aquelles elaboracions de cuina d’aprofitament que fan servir parts de l’animal, que no només són gustoses, sinó que a més nutricionalment són recomanables. És per això que us proposem algunes receptes amb productes com el fetge o la tripa, els quals, si els doneu una oportunitat, us encantaran.

01 Tripa picant amb formatge

Tripa picant amb formatge

Tripa picant amb formatge

La tripa continua sent un plat tradicional que es prepara dia rere dia a molts llocs de l’Estat espanyol, especialment, al centre peninsular. És un plat pensat per combatre el fred, que va començar a preparar-se al segle XVII. També pot ser una bona opció per a un bon esmorzar de forquilla amb un toc picant, que de ben segur us farà demanar una mica de pa per sucar la salsa i acompanyar els trossos de xoriç.

02 Carpaccio de pop amb fetge i mandarina

Carpaccio de pop amb fetge i mandarina

Carpaccio de pop amb fetge i mandarina

Una proposta original, que abandona la tradició, en una recepta que combina un entrant italià com el carpaccio amb la mar Mediterrània i el fetge d’ànec francès. La textura del pop amb la melositat del fetge i el toc cítric de la mandarina és una barreja única que només se li podia ocórrer al xef Christian Zanchetta, que va ser responsable durant molts anys de l’únic restaurant Michelin d’Andorra, l’Aquarius. Ara ja no teniu excusa per no tastar el fetge, en un plat que, visualment, ja és una meravella.

03 Arròs amb tripa de bacallà

Arròs amb tripa de bacallà

Arròs amb tripa de bacallà

Sembla que el concepte de tripes pot fer que més d’un o una no vulgui tastar el plat, però la veritat és que, emmascarades en un bon arròs al forn amb cigrons i uns trossos de botifarra negra saltada, representen un àpat exquisit, diferent i molt saborós. Per tal que us quedi un àpat òptim, és important que tingueu en compte la varietat d’arròs que feu servir. En aquest cas es recomana la varietat bomba, ja que, gràcies a la seva consistència, absorbirà millor el sabor del brou.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

Aquesta setmana

17 abr

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 248

SALSES ORIENTALS. EL PODER DE L'UMAMI

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Janina i Xavi Rutia

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto