Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Sants fa olor de calçot

Una trentena de restaurants del barri barceloní ofereixen durant quinze dies plats amb aquest producte de temporada

Els calçots són una menja popular

Els calçots són una menja popular Nikki To

Una trentena de restauradors del barrí barceloní, agrupats sota el paraigua de Denominació d'Origen Sants (DO Sants), han posat en marxa la campanya 'Sants fa olor de calçot', per la qual, durant quinze dies, proposen, dins les ofertes gastronòmiques respectives, diferents elaboracions amb el calçot com a protagonista. Fins al 14 de març, als restaurants participants es podran degustar des de la tradicional calçotada fins a plats molt més elaborats, com com una crema de calçots amb ou a baixa temperatura, sofregit de pernil i alls tendres; unes minihamburgueses amb calçot caramel·litzat, gouda i romesco; una escuma de calçots amb papada de porc i romesco, o un entrepà de pop a la graella amb 'kimchi' de calçots.

35 anys de calçots

Tot i que el calçot és un producte típic de la comarca de l'Alt Camp, a Sants des de fa anys es pot flairar l'aroma característica d'aquesta ceba: el 2020 es van celebrar entre gener i març més de 20 calçotades a les places i carrers del barri. De fet, el Casal Independentista de Sants va organitzar el 1987 la que va ser la degana de les calçotades populars a la ciutat. Sense saber-ho, van crear un precedent amb la festa que girava entorn del calçot, però també de la salsa, la botifarra i el vi, i que era fruit del treball col·lectiu i esdevenia un espai de socialització entre el veïnat i una demostració més de cultura popular. 

Per la seva banda, la campanya 'Sants fa olor de calçot' és la iniciativa amb què s'estrena l'entitat DO Sants, nascuda arran dels tancaments i de la pandèmia en general, i suposa el front comú del sector de l'hostaleria popular santsenca per superar aquest moment de crisi partint de la col·laboració i el suport mutu.

Podeu consultar el plànol amb els restaurants que participen en la campanya en aquest enllaç

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

Aquesta setmana

17 abr

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 248

SALSES ORIENTALS. EL PODER DE L'UMAMI

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Janina i Xavi Rutia

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto