Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
Cicle gastronòmic

Sopars de Peix al Museu Marítim

El restaurant Norai, CUINA i l'associació Cap a Mar celebren un cicle de sopars amb motiu de l'Any Internacional de la Pesca Artesanal

El Norai del Museu Marítim de Barcelona

El Norai del Museu Marítim de Barcelona

Aquest 2022 és l’Any Internacional de la Pesca Artesanal i CUINA, el Museu Marítim de Barcelona, el restaurant Norai i l’associació Cap a Mar ens hi volem afegir amb l’organització d’un cicle de quatre sopars on el peix amb què ens abasteix la comunitat pescadora de la Barceloneta tindrà tot el protagonisme, juntament amb els vins de la DO Penedès.

Sopars de Peix al Museu Marítim

Pesca sostenible
Amb aquest cicle es vol reivindicar la pesca sostenible i de proximitat que es practica a la ciutat de Barcelona, posar en valor les espècies menys conegudes i donar suport a la comunitat pescadora que en viu i que és hereva d’un patrimoni cultural que està amenaçat de desaparèixer. A més, per remarcar el vincle indissoluble entre el mar i la terra, els sopars s’acompanyaran amb vi de la DO Penedès.

Amb aquest cicle de sopars, el restaurant Norai reprèn aquestes activitats després de l’aturada forçada per la pandèmia. A més, enguany, incorpora una novetat destacada: una activitat que serveix com a presentació de cadascun dels sopars, dirigida als comensals que hi vulguin participar, amb la voluntat d’enriquir les propostes gastronòmiques i donar l’oportunitat d’aprofundir una mica més en la temàtica de cada àpat.

Imatge del primer sopar del cicle "Del Moll al Marítim"
 

El tercer sopar, el 30 de juny

El tercer sopar del cicle es farà el 30 de juny i segur que repetirà l'èxit dels dos primers, celebrats el 28 d'abril i el 26 de maig. El darrer sopar està previst per al 21 de juliol. En tots els casos, un cuiner o cuinera d’un restaurant barceloní, juntament amb l’equip del Norai, oferiran un menú amb el peix com a protagonista, que els assistents podran degustar després de l’activitat de les 20.15 h.

El calendari del cicle i la temàtica de cada sopar són els següents:

 • Dijous, 30 de juny: Del peix tot s’aprofita.
  • Amb el cuiner Jordi Limón, del restaurant Somorrostro.
  • Activitat a les 20.15 h: Petit taller amb Jordi Limón, sobre formes tradicionals d’aprofitament del peix.
 • Dijous, 21 de juliol: Mateixos peixos, nous sabors.
  • Cuina senegalesa (Espai Diandé Africa) 
  • Activitat a les 20.15 h: Xerrada sobre la problemàtica de la sobrepesca a Senegal i la importància de la cuina del peix per a la població del país.
 • Ja celebrat - Dijous, 28 d’abril: Ranxo de barca.
  • Amb els cuiners Rosa Vega i Xavier Barrachina, del restaurant Norai del Museu Marítim de Barcelona (MMB).
  • Activitat a les 20.15 h: visita guiada a l’exposició Jo de petita anava sempre al moll, amb Cristina Caparrós, comissària de l’exposició, i Mireia Mayolas, responsable d’exposicions de l’MMB.
 • Ja celebrat - Dijous, 26 de maig: De la barca a la taberna.
  • Amb la cuinera Marta Cid, del restaurant Mar Salada, de la Barceloneta.
  • Activitat a les 20.15 h: Xerrada amb Marta Cid, sobre la creació dels ‘xiringuitos’ de la Barceloneta, alguns dels quals van esdevenir grans restaurants gràcies a membres de famílies de pescadors.

Amb reserva prèvia

Tots els sopars es faran al restaurant Norai a les 21 h, mentre que l’activitat cultural començarà 45 min abans, a les 20.15 h. El preu és de 30 euros i, per assistir-hi, cal fer reserva prèvia al restaurant Norai, al telèfon 666 919 998 o per correu electrònic a reserves@norai.org.
 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

 • Les últimes notícies per estar al dia
 • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: