Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tot el que us cal saber sobre el kimchi

Un plat coreà picant fet a base de vegetals

'Kimchi'

'Kimchi' Becky Lawton

El kimchi és un plat coreà picant que es fa a partir de vegetals fermentats i salats, generalment col o rave, i que s’amaneixen amb una pasta de bitxo picant, all, gingebre, sucre i salsa de peix, generalment. Es pot preparar a casa, ja que és una recepta senzilla: només necessitem col, o la verdura que vulguem, condiments picants i aromatitzants i una mica de paciència per esperar uns sis dies perquè fermenti. Us donem a conèixer deu punts claus per saber-ho tot del kimchi.

  1. Coreà. És el plat més popular de Corea, tot i que se’n menja a moltes altres regions. Hi ha molts tipus de kimchi, i en cada zona del país té diferents variants i noms.
  2. Clàssic. La recepta clàssica és el 'beachu kimchi', que es prepara amb raves tallats a daus, el 'kakdugi' o i l’'oi sobagi', fet principalment amb cogombre.
  3. Variants. També hi ha kimchis diferents segons l’estació de l’any, la zona o els ingredients que es facin servir.
  4. Saludable. El kimchi és un plat molt saludable, és òptim per perdre pes, per mantenir una pell sana i una salut digestiva forta. Està ple de probiòtics, vitamina A, B i C i antioxidants, i és un dels plats més saludables del món, a part de ser un superaliment.
  5. Sol o combinat. El kimchi tant es pot menjar sol com combinar-lo amb múltiples altres elaboracions, com ara vinagretes o gelats, o com a condiment de peix, carn, hamburgueses, tacos... També se’n fan salses, per exemple, per acompanyar unes patates fregides.
  6. A tot el món. Actualment, el kimchi no només es fa servir en plats coreans i en restaurants coreans, sinó que s’ha posat de moda en restaurants de tot el món i de tot tipus, des d’hamburgueseries fins a restaurants de cuina d’autor.
  7. Divers. Al mercat el podem trobar de diferents maneres: en llauna, en pots de vidre, com una conserva, en pasta i, fins i tot, salsa de kimchi.
  8. Senzill de fer. El kimchi es pot preparar a casa, ja que és una recepta senzilla: col, o la verdura que hi vulguem posar, condiments picants i aromatitzants i paciència. Primer, s’ha de barrejar la verdura amb sal i deixar que comenci fermentar, i després, un cop neta, posar-la en un pot de vidre amb el condiment i esperar uns sis dies perquè fermenti.
  9. Conservació. Per conservar el kimchi, el millor és en un lloc fresc i sec, sobretot si es tracta de conserves comprades. Un cop obert, s’ha de mantenir a la nevera, sobretot si és casolà.
  10. Umami. El kimchi pot ser picant, dolç, amarg i umami, en funció dels ingredients. En general es pot fer servir tant per a plats dolços com salats.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: