Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tot el que us cal saber sobre el kimchi

Un plat coreà picant fet a base de vegetals

'Kimchi'

'Kimchi' Becky Lawton

El kimchi és un plat coreà picant que es fa a partir de vegetals fermentats i salats, generalment col o rave, i que s’amaneixen amb una pasta de bitxo picant, all, gingebre, sucre i salsa de peix, generalment. Es pot preparar a casa, ja que és una recepta senzilla: només necessitem col, o la verdura que vulguem, condiments picants i aromatitzants i una mica de paciència per esperar uns sis dies perquè fermenti. Us donem a conèixer deu punts claus per saber-ho tot del kimchi.

  1. Coreà. És el plat més popular de Corea, tot i que se’n menja a moltes altres regions. Hi ha molts tipus de kimchi, i en cada zona del país té diferents variants i noms.
  2. Clàssic. La recepta clàssica és el 'beachu kimchi', que es prepara amb raves tallats a daus, el 'kakdugi' o i l’'oi sobagi', fet principalment amb cogombre.
  3. Variants. També hi ha kimchis diferents segons l’estació de l’any, la zona o els ingredients que es facin servir.
  4. Saludable. El kimchi és un plat molt saludable, és òptim per perdre pes, per mantenir una pell sana i una salut digestiva forta. Està ple de probiòtics, vitamina A, B i C i antioxidants, i és un dels plats més saludables del món, a part de ser un superaliment.
  5. Sol o combinat. El kimchi tant es pot menjar sol com combinar-lo amb múltiples altres elaboracions, com ara vinagretes o gelats, o com a condiment de peix, carn, hamburgueses, tacos... També se’n fan salses, per exemple, per acompanyar unes patates fregides.
  6. A tot el món. Actualment, el kimchi no només es fa servir en plats coreans i en restaurants coreans, sinó que s’ha posat de moda en restaurants de tot el món i de tot tipus, des d’hamburgueseries fins a restaurants de cuina d’autor.
  7. Divers. Al mercat el podem trobar de diferents maneres: en llauna, en pots de vidre, com una conserva, en pasta i, fins i tot, salsa de kimchi.
  8. Senzill de fer. El kimchi es pot preparar a casa, ja que és una recepta senzilla: col, o la verdura que hi vulguem posar, condiments picants i aromatitzants i paciència. Primer, s’ha de barrejar la verdura amb sal i deixar que comenci fermentar, i després, un cop neta, posar-la en un pot de vidre amb el condiment i esperar uns sis dies perquè fermenti.
  9. Conservació. Per conservar el kimchi, el millor és en un lloc fresc i sec, sobretot si es tracta de conserves comprades. Un cop obert, s’ha de mantenir a la nevera, sobretot si és casolà.
  10. Umami. El kimchi pot ser picant, dolç, amarg i umami, en funció dels ingredients. En general es pot fer servir tant per a plats dolços com salats.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 255

REVOLUCIONEM EL NADAL!

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto