Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Valls celebra la 3a Favatada amb un nou format

Tretze restaurants se sumen a la festa i incorporen a les cartes plats amb la fava de protagonista, fins a l’11 d’abril

Faves

Faves

El dissabte 10 d'abril tindrà lloc a Valls (Alt Camp) la tercera jornada gastronòmica dedicada a les faves que vol posar en valor la cuina d’aquest llegum típic, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant. A la festa, impulsada per la Regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i l’Associació de Restauradors de la ciutat, es podrà degustar un plat de faves a la catalana a un preu popular de 3,50 euros, i també inclou un plat de ceràmica i un tàper reutilitzable. Els tiquets per a les racions de faves es poden adquirir fins al 9 d’abril a l’Oficina Municipal de Turisme. El mateix dia de la Favatada no es vendran degustacions. 

Enguany, però, el format de la Favatada s’ha hagut de modificar i adaptar a les mesures de seguretat marcades per la covid-19. Per això, des de l'Associació de Restauradors de Valls cuinaran les faves al Pati i s'establiran tres punts de recollida: les degustacions es podran recollir al mateix Pati, a la plaça del Carme i també a la plaça del Torrent del Titit. La Favatada tindrà lloc des de les 12 h i fins a les 14.30 h. 

Tretze restaurants, tretze maneres diferents de cuinar faves

La Mostra de Cuina de les Faves als restaurants va començar el 22 de març i s’allargarà fins a l’11 d’abril. Durant aquestes tres setmanes, 13 restaurants incorporen a les seves cartes un plat diferent amb faves en una mostra que posa en relleu la gran varietat de receptes de la cuina que giren al voltant de les faves, des de propostes més tradicionals fins a atrevides i noves aportacions gastronòmiques.

La Mostra també serveix per destacar totes les propietats de les faves, un llegum amb un alt contingut d’aigua i poques calories. Les faves són font de nutrients essencials com hidrats de carboni d’absorció lenta i proteïna vegetal i, a més, aporten molta fibra, potassi i fòsfor. Els nutricionistes destaquen que, com a llegum, la fava té un impacte positiu a l'hora de prevenir malalties cardiovasculars i afavoreix la microbiota intestinal, clau per mantenir el nostre estat de salut.

Als restaurants de Valls es podran provar les faves amb calamarsets (restaurant Luga), pizza de faves amb virutes d’ibèric i ou (Planeta Kasteller), faves de la padrina (K de Valls), faves amb foie i pernil d’ànec (Nou Milan), timbal de faves amb pop i cruixent de cansalada (Ca l’Àngel), faves i calçots amb botifarra i cansalada (L’Esportell del Bou), faves amb trinxat de patata amb botifarra, pastanaga al safrà i llagostí (Portal 22), favetes a la catalana (Julià Malloll), faves amb toc d’anís, menta i bacallà fumat amb sofregit d’alls (Masia del Pla), favetes saltades amb botifarra i pernil cruixent ibèric (El Tast), faves ofegades amb botifarra negra de Valls (Masia Cervelló), calamarset farcit de botifarra negra, hummus de faves i cansalada (El Roquet) i faves a la catalana amb botifarra negra i cansalada (restaurant El Trispolet).

Concurs d’Instagram i vídeos de receptes

D'altra banda, s’ha organitzat un concurs d’Instagram on es poden penjar les fotografies dels plats de faves elaborats pels restaurants adherits, amb el ‘hashtag’ #FavatadaValls #Valls i mencionant el restaurant i @visitavalls a la publicació (com a màxim, tres fotografies per usuari). Hi haurà cinc persones guanyadores, que rebran un àpat per a dos comensals a triar en un dels restaurants adherits a la mostra.

També a @visitavalls els cuiners dels 13 restaurants presenten un vídeo amb receptes que tenen les faves com a protagonistes. Cada dia, un dels restaurants participants a la mostra explica pas a pas una recepta de la cuina de faves.

Més informació, al web de l'Ajuntament.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

Aquesta setmana

17 abr

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 248

SALSES ORIENTALS. EL PODER DE L'UMAMI

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Janina i Xavi Rutia

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto