El formatge Urgèlia DOP, de la Cooperativa del Cadí, ha estat guardonat amb l’Or en l’edició 2020 SofiTM Awards, com el millor formatge de vaca. Aquest concurs, organitzat per la Specialty Food Association, se celebra anualment als Estats Units. Enguany, hi han participat prop de 2.000 productes d’arreu del món.
L’Urgèlia és un formatge elaborat a les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya amb llet sencera de vaca frisona degudament homogeneïtzada i pasteuritzada. De pasta premsada tendra i cremosa, presenta ulls irregulars, repartits per tota la peça, i està protegida per una escorça natural de color terrós clar, formada a partir de la sembra de ferments aromàtics específics al principi del procés de maduració, que dura 45 dies, com a mínim. Es tracta d’un formatge que es fon amb facilitat i s'utilitza, normalment, per a gratinats i 'fondues'.
Aquest reconeixement coincideix amb la celebració del 105è aniversari de la Cooperativa Cadí, fundada l’any 1915.