Del 16 al 18 de setembre, Andorra es converteix en la capital mundial de la cuina d'alta muntanya amb la celebració d'Andorra Taste, un esdeveniment doble que comptarà amb unes jornades professionals, on es debatrà sobre identitat, sostenibilitat i projecció dels territoris d'alta muntanya a través de la gastronomia; i una trobada popular amb espai per a les degustacions, així com per a una interessant agenda d'activitats per a totes les edats.
Andorra Taste Popular convertirà Escaldes-Engordany en un espai gastronòmic per a tots els públics dissenyat per gaudir del millor de la gastronomia andorrana i dels seus productes autòctons, amb un recinte amb parades a l'aire lliure on serà possible degustar plats de cuina a preus populars i on es podrà gaudir a més de múltiples activitats gratuïtes, com ara sessions de cuina en directe ('show cooking') i una programació especial per a nens, tot, amanit amb la millor música en directe.
Quinze establiments
Una quinzena de restaurants participaran en aquesta primera edició d'Andorra Taste Popular. Cadascú oferirà un plat diferent per configurar una gran oferta de sabors i receptes que van des de canelons o arròs de muntanya al fricandó de vedella d'Andorra amb bolets o el conill de bosc escabetxat. Entre l'oferta també trobarem degustacions dolces elaborades per reconegudes pastisseries andorranes.
Els restaurants que han confirmat la seva presència al recinte d'Escaldes-Engordany són Borda Raubert (la Massana), Restaurant Mínim's (Andorra la Vella), Can Manel (Andorra la Vella), Celler d'en Toni (Andorra la Vella), Restaurant de L'Isard (Andorra la Vella), Plató Restaurant (Andorra la Vella), Odetti Bistró (Escaldes-Engordany), Kao Soldeu (Canillo), Koy Hermitage (Soldeu), TOC - Anyós Park (la Massana), L'Era d'en Jaume (Llorts) i Kökosnøt (Andorra la Vella). A aquests, s'hi sumen la botiga gurmet Ana Cerezo Pernilea! (Andorra la Vella) i les pastisseries Sauleda, per Júlia Onix (Andorra la Vella), i Youcake, per Estopinyà (Escaldes-Engordany).