Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

18 i 19 de desembre – 14a Fira de la Tòfona de Centelles

Tòfona negra

Tòfona negra Thinkstock

El cap de setmana del 18 i 19 de desembre, Centelles (Osona) es convertirà en la capital de la tòfona, amb un mercat, el vuitè concurs de gossos tofonaires, tallers i demostracions de cuina, exposicions i la tercera edició del Concurs de Cuina amb Tòfona, dins del programa d'actes de la 14a Fira de la Tòfona de Centelles. Una novetat d'aquest any és un nou espai gastronòmic amb 'foodtruck' a base de tapes amb tòfona i maridatge amb vins del celler de La Vinyeta (els tiquets es podran comprar durant la fira).

Un espai participatiu

Des de dissabte a les 9 h, els horts del Palau dels Comtes acollirà l'espai firal amb venda de tòfones i productes trufats. L'Ajuntament de Centelles, l'entitat organitzadora de la mostra, garanteix un espai dinàmic i participatiu, on els visitants podran:

Aprendre. Es faran tallers en directe de cuina nadalenca i amb tòfona, encapçalats per xefs de renom, com Carles Gaig, Albert Boronat, Jordi Parareda i Montse Uran, amb l'objectiu que els participants perdin la por de cuinar amb aquest fong

Tastar. Els expositors de la Fira oferiran els seus millors productes, i també hi haurà tastos i maridatges conduïts per reconeguts cuiners i productors de tòfona, que emfatitzaran la qualitat dels productes. A més, amb l'inici de la Fira, diversos establiments de Centelles oferiran un menú amb tòfona i amb la millor selecció de productes de la zona. Es tracta de la iniciativa coneguda com a 'Menja tòfona a Centelles', que cada any va guanyant més adeptes.

Comprar. Directament a productors i recol·lectors de tòfona i a altres productors agroalimentaris i artesans de gran qualitat.

Divertir-se. Amb activitats pensades per als grans i també per als infants, que convertiran la Fira en un espai per gaudir amb tota la familia.

Amb el fred de la tardor i amb l'entrada del preludi del Nadal, com marca la tradició des de l'any 2008, se celebra el cap de setmana abans de les festivitats nadalenques amb les tòfones com a protagonistes. Aquests fongs neixen de manera silvestre a Centelles i la rodalia ateses les seves particularitats de latitud, vegetació, altitud, sòl i clima adequats per al creixement d'aquest fong soterrani. Principalment, se'n troben de les varietats 'Tuber melanosporum', o tòfona d'hivern, i 'Tuber aestivium', o tòfona d'estiu.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: