Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Del 28 de maig al 4 de juny - Vadefoodies a Igualada

El festival reivindica els vins de l’Anoia i la cuina responsable

Els vins i la cuina responsable són els protagonistes de Vadefoodies

Els vins i la cuina responsable són els protagonistes de Vadefoodies

L’Associació gastronòmica i cultural Vadefoodies, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada i Igualada Capital de la Cultura Catalana 2022, torna, després de 2 anys d’aturada, amb una nova edició del Festival Vadefoodies, del 28 de maig al 4 de juny. Aquest any, l’organització ha apostat per dues tendències entorn les quals giraran totes les activitats programades: els vins de l’Anoia i la cuina responsable.

Vadefoodies, que aquest any arriba a la seva 6a edició, té com a objectiu sensibilitzar sobre la urgència d’apostar per una cuina conscient, així com posicionar i promocionar el consum dels vins que s’elaboren a la comarca de l’Anoia. Per això, ja compta amb més de 19 cellers participants en la Jornada Professional del 23 de maig i en l’acte central del 4 de juny, exposant i oferint degustacions de les seves referències. 

sw0nk

Setmana gastronòmica

La setmana gastronòmica de Vadefoodies 2022, s’allargarà del 28 de maig al 4 de juny amb actes oberts a totom, com la presentació del llibre 'Benvolguda', d'Empar Moliner, el 28 de maig, que anirà acompanyada d'un tast de vins de l'Anoia: 1 blanc, 1 negre, 1 cava i un ancestral. Les inscripcions al maridatge literari es poden fer a vadefoodies@vadefoodies.cat i té un cost de 10€.

A més, el 4 de juny, des de les 11 h i fins al vespre, la Rambla de Sant Isidre es converteix en la Ramba dels Vins, l'acte central de Vadefoodies 2022 dirigit a totes les persones a qui els hi agrada menjar i beure. La Rambla s'omplirà amb estands de cellers de l'Anoia i del celler convidat, Enlaire Vins i durant tot el dia es programaran tasts exprés dels cellers participants, on els visitants podran conèixer i tastar, de la mà del seu elaboradors, els seus vins i caves.

També s’han programat xerrades i converses maridades amb vins de l’Anoia sobre sobirania Alimentària amb Marina Monsonís i Oriol Càlichs; sobre diàlegs capitals amb el Xef David Andrés i la directora de CUINA, Judith Càlix; i sobre Vins de pagesos i pageses, amb Enlaire vins i Ruth Troyano.

5ng6c

Vadefoodies als restaurants

L’organització del Festival vol potenciar els restaurants d’Igualada i, per aquest motiu, una quinzena d’establiments serviran, del 28 de maig al 4 de juny, plats responsables i una selecció de vins de l’Anoia. Tots els restaurants hauran de complir un decàl·leg per tal que, per exemple, el producte sigui ecològic o hi hagi un control sobre el consum de plàstics.

I més enllà del propi festival, els dies previs i posteriors es faran diversos actes amb la gastronomia com a protagonista, com la presentació del llibre 'Cuina o Brbàrie!', de Maria Nicolau, el 8 de juny, i la jornada de vins professional, el 23 de maig a la tarda a l'Adoberia Bella.

Tots els detalls de Vadefoodies 2022 es poden consultar a la web www.vadefoodies.cat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: