Dins de la programació del Festival Grec d'enguany es presenta la segona edició del Grec al Sec, un festival gastronòmic que celebra la diversitat de la proposta gastronòmica del barri del Poble-sec en format 'pop up' a la plaça de Margarida Xirgu. Es tracta d'una oportunitat única per gaudir d'aquest punt de trobada gastronòmic i cultural emmarcat en un festival icònic de la cultura de Barcelona, El Grec, i de la reconeguda oferta de restauració del barri del Poble-sec, oferint caràcter i sabor als assistents al festival.
El Grec al Sec està organitzat per l'Associació de Comerciants del Poble-sec i Paral·lel, Menja't Montjuïc, BCN Més, BCN Foodie Guide i el Districte de Sants-Montjuïc, i tindrà lloc de dimecres a dissabte durant quatre setmanes, del 29 de juny fins al 23 de juliol, comptant en cadascuna d'elles amb quatre restaurants diferents que oferiran una selecció dels seus platets més celebrats a preus populars.
- Del 29 de juny al 2 de juliol: el 'rock-and-roll' que barreja l'essència xinesa amb la catalana de Casa Xica, les notes andaluses de la taverna de Palo Cortao, els entrepans protagonistes de la cuina de carrer de la ciutat de La Porca i la personalitat del celler d'El Carro Gros.
- Del 6 al 9 de juliol: les tapes refinades de Denassus, el sushi i les delícies veganes de Modoki Funky Roll i els solvents 'nachos' i 'tacos' de Sasha Bar.
- Del 13 al 16 de juliol: els platets d'inspiració asiàtica de Tan's Lunchbox, els 'tacos' de tradició mexicana de Tacos 99, la bodega desenfadada i saborosa d'El Patán del Poble-sec i la refrescant cuina mediterrània de Malevo.
- Del 20 al 23 de juliol: la singular proposta vegana i vegetariana de Veg It, la visió amb personalitat de Zaza - Cuina i Vi i els platets icònics d'Azoka Taberna.
El Grec al Sec és de lliure accés i obre les portes a la plaça de Margarida Xirgu els dimecres i dijous des de les 18:30 h fins a mitjanit i els divendres i dissabtes fins a la una de la matinada.