Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 característiques de les fruites vermelles

Aromàtiques i virolades, les fruites vermelles o del bosc omplen d'alegria i salut els plats més primaverals i estiuencs. Redescobriu-les!

Fruites vermelles

Fruites vermelles

  1. El color de les baies silvestres. Les fruites vermelles o de bosc són petites baies de color vermellós que creixen de forma silvestre en zones altes o conreades.
  2. Quina gran família! Formen part de la família les maduixes, els gerds, els maduixots, els nabius, els aranyons, les groselles, les móres, les cireres d'arboç i les cireres.
  3. Uns fruits estiuencs que trobem tot l'any. Podem trobar-les els mesos d'estiu, tot i que algunes són de tardor, i quasi totes les podem trobar tot l'any, si són de conreu.
  4. Delicades i saboroses, allunyeu-les de la calor. Són fruites molt delicades, per la qual cosa és important conservar-les amb molta cura, sempre a la nevera, protegides de la llum solar i la calor.
  5. Compreu-les sempre... en un estat òptim, amb un color ben madur, sense cops i, sobretot, amb cap peça podrida, ja que ràpidament faria malbé la resta.
  6. Vigileu, no els agrada gaire l'aigua. És aconsellable no rentar-les (ja que es fan malbé ràpidament i perden els valors nutritius) i, si es renten, que sigui senceres i amb la tija, ja que aguanten més. Quan us les vulgueu menjar, retireu-los la tija i trossegeu-les.
  7. Riques en antioxidants. Ajuden a reduir el colesterol, a tenir cura de la salut cardiovascular i a lluitar contra els temuts radicals lliures.
  8. Moltes elaboracions i de diverses maneres. En podem fer melmelades, salses, compotes, cremes dolces, trufes, gelats, granissats, mousses, pans de pessic, escumes, etc. També ens les podem menjar crues, en amanides, postres i pastissos.
  9. No només funcionen en preparacions dolces. Formen part de nombrosos plats salats, com, per exemple, plats de caça (en compotes o chutneys) i de porc, o per acompanyar un magret d'ànec o un foie-gras.
  10. Amb bona companyia. Combinen amb nata, xocolata, formatge, iogurt, cereals per a l'esmorzar i suc de taronja. Una bona opció és que formin part de sucs de fruites i batuts.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

Aquesta setmana

26 jun

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 250

DESCOBRIM ELS 20 XEFS DE LA CUINA CATALANA QUE VE

  • Tendències
  • Carme Ruscalleda i Raül Balam

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto