Troba la teva recepta

10 característiques de les fruites vermelles

Aromàtiques i virolades, les fruites vermelles o del bosc omplen d'alegria i salut els plats més primaverals i estiuencs. Redescobriu-les!

Fruites vermelles

Fruites vermelles

  1. El color de les baies silvestres. Les fruites vermelles o de bosc són petites baies de color vermellós que creixen de forma silvestre en zones altes o conreades.
  2. Quina gran família! Formen part de la família les maduixes, els gerds, els maduixots, els nabius, els aranyons, les groselles, les móres, les cireres d'arboç i les cireres.
  3. Uns fruits estiuencs que trobem tot l'any. Podem trobar-les els mesos d'estiu, tot i que algunes són de tardor, i quasi totes les podem trobar tot l'any, si són de conreu.
  4. Delicades i saboroses, allunyeu-les de la calor. Són fruites molt delicades, per la qual cosa és important conservar-les amb molta cura, sempre a la nevera, protegides de la llum solar i la calor.
  5. Compreu-les sempre... en un estat òptim, amb un color ben madur, sense cops i, sobretot, amb cap peça podrida, ja que ràpidament faria malbé la resta.
  6. Vigileu, no els agrada gaire l'aigua. És aconsellable no rentar-les (ja que es fan malbé ràpidament i perden els valors nutritius) i, si es renten, que sigui senceres i amb la tija, ja que aguanten més. Quan us les vulgueu menjar, retireu-los la tija i trossegeu-les.
  7. Riques en antioxidants. Ajuden a reduir el colesterol, a tenir cura de la salut cardiovascular i a lluitar contra els temuts radicals lliures.
  8. Moltes elaboracions i de diverses maneres. En podem fer melmelades, salses, compotes, cremes dolces, trufes, gelats, granissats, mousses, pans de pessic, escumes, etc. També ens les podem menjar crues, en amanides, postres i pastissos.
  9. No només funcionen en preparacions dolces. Formen part de nombrosos plats salats, com, per exemple, plats de caça (en compotes o chutneys) i de porc, o per acompanyar un magret d'ànec o un foie-gras.
  10. Amb bona companyia. Combinen amb nata, xocolata, formatge, iogurt, cereals per a l'esmorzar i suc de taronja. Una bona opció és que formin part de sucs de fruites i batuts.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18-19 mai

V Barcelona Vadevermut

Torna el festival per conèixer en profunditat una de les tradicions més arrelades de la gastronomia d'aquest...

03-19 mai

Jornades dels Fideus Rossos a Cambrils

Una de les receptes marineres més bones que es poden tastar a Cambrils és la delsfideus rossos, que s’han...

19 mai

IV Caminada entre vinyes contra el càncer de Vallformosa

La Fundació Vallformosa i el Centre Excursionista Penedès organitzen la quarta edició d'una caminada...

17-19 mai

XI Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta

Torna la Festa del Mercat a la Plaça de l'Amposta, un esdeveniment per viatjar a temps passats i per recòrrer...

Portada 227

ESPÀRRECS: 100% PRIMAVERA

  • Fer voltes de cargol
  • L’Ovni troba qui el comprengui

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto