Tot i que per a molts el consum de carn de gall dindi està associat a les festes de Nadal, la veritat és que es tracta d'un aliment que cada vegada té més pes a la nostra dieta i a la llista de la compra. I això és una bona notícia, perquè parlem d'una carn molt saludable, que és font de proteïnes que ajuden el cos a reparar i produir noves cèl·lules i a defensar l'organisme contra infeccions i altres patògens gràcies a la presència de vitamines (B1, B3, B5, B6, B12 i àcid fòlic) i minerals (com el fòsfor, el ferro, el potassi o el zinc).
A tot plegat, cal sumar-hi que és una de les carns més saludables, ja que és molt rica en proteïnes i té molt poc greix. Per això, té poc colesterol i és ideal per a esportistes i, en general, per a tothom que vulgui cuidar la salut.
Varietat i qualitat
Entre les diverses opcions que tenim de menjar carn de gall dindi, destaca l'oferta de productes de La Selva, amb una gran varietat que va des del pit de gall dindi fins a la cuixa (per a aquells que prefereixin una carn una mica més melosa), a més de diversos formats acabats: gall dindi cuit, cuit i fumat, cuit i brasejat, baix en sal, o el pit de gall dindi amb vegetals, una de les darreres novetats que ha presentat la companyia.
En tots els casos, aquestes referències de gall dindi destaquen perquè són les que presenten uns dels continguts carnis més alts del mercat (un 95% en el cas del pit de gall dindi cuit i brasejat, i un 97% en el cas del gall dindi reduït en sal).
Com podem identificar un bon gall dindi?
La millor manera d'assegurar-nos que comprem un gall dindi de primera qualitat és escollir una marca que cuida la matèria primera i tot el procés d'elaboració. A més, ens podem fixar en alguns detalls importants:
- Un bon gall dindi ha de tenir un contingut carni a partir del 85-90%.
- El pit de gall dindi de qualitat ha de ser una peça sencera, és a dir, que no s'hagi picat ni mesclat amb altres retalls de carn.
- A la vista, heu d'identificar fàcilment les fibres del múscul, fet que indica que és un pit de gall dindi natural.
- I, és clar, la millor manera de saber que un gall dindi és de qualitat, la trobareu en el gust, totalment natural, saborós i amb ingredients de primera qualitat, com els que fa servir La Selva per elaborar les seves peces.
Si voleu conèixer tota la gamma de productes de La Selva, podeu visitar www.laselva.es.