Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Disfrutar és el primer

Sí, senyors i senyores, fent honor al protagonista, ara el primer és gaudir. Vull dir que ara toca celebrar el reconeixement al restaurant Disfrutar perquè és absolutament merescut, esforçadament treballat, honestament assolit i positiu per a tothom

Disfrutar és el primer

Disfrutar és el primer Enrique Marco Joan Alturo

Celebrem que el món ens torna a mirar i admirar gràcies al talent, la tenacitat i el compromís irrenunciable amb la innovació d'aquest trio magnífic beneït per les muses de la cuina creativa, amics i millors persones que formen Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas. I no, que siguin bones persones no és menor, al contrari, perquè el món, per no anar-se'n a la merda, necessita menys líders malparits i més referents humans com ells, que sàpiguen conjugar el talent extraordinari amb l'ètica i l'amabilitat.

També toca reflexionar. Més d'un cop m'heu sentit dir que cal relativitzar certes ordenacions massa categòriques, restrictives o excloents perquè, per sort, tant la realitat com els gustos de la gent són rics i diversos. Que hem de fugir del pensament únic i de l'actitud acrítica de ramat. 

Ara bé, a l'hora de fer una anàlisi mínimament rigorosa de la realitat, hi ha instruments procedimentals que no podem ometre i, pel que fa a la bona teca, l'estadística és aclaparadora.

Des que va néixer aquesta llista on més de mil experts d'arreu del planeta voten els restaurants al seu entendre més suggestius de forma anònima i desinteressada, enlloc s'han atorgat tantes primeres posicions com aquí. Un cop podria ser fortuït, dos coincidència... però tanta reiteració en la cúspide de l'excel·lència gastronòmica denota clarament que, a més del geni individual, aquest petit territori gaudeix d'unes condicions ecosistèmiques privilegiades que el fan, sense cap de mena de dubte, un dels millors llocs per menjar i beure.

Així, doncs, toca tenir autoestima i valorar els establiments, els productes, els paisatges, els productors, la història i la tradició que formen la nostra gastronomia. Toca saber que som els primers responsables de dinamitzar i mantenir aquest patrimoni impressionant com a clients en restaurants, bars i fondes. També com a compradors, cuinant a casa cada dia, i com a prescriptors orgullosos dins i fora. 

Toca aprofitar que el món ens mira i li ve tant de gust el que fem per consolidar la nostra proposta de valor en tots els àmbits de l'alimentació i el turisme responsables. Toca creure'ns d'una vegada que en això hem de ser referents en lloc d'abandonar-nos a cants de sirena que ni són tan bons ni ens convenen.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 281

TOT EL SABOR DE L'ESTIU!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Maria Solivellas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: