Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Raül Balam i Maca de Castro, un tàndem en sintonia

El menú de temporada de Moments, que recorre la península Ibèrica i reivindica el producte nacional, s'atura a Mallorca per explorar la proposta de la mallorquina Maca de Castro. Aquesta Volta en tàndem culminarà el 10 de juliol amb Jesús Sánchez

D'esquerra a dreta, Raül Balam, Maca de Castro i Carme Ruscalleda

D'esquerra a dreta, Raül Balam, Maca de Castro i Carme Ruscalleda

Els tàndems han d'anar compassats, com el del passat 29 de maig, al restaurant Moments, entre el xef i amfitrió de la vetllada Raül Balam i la xef Maca de Castro, del restaurant homònim d'Alcúdia (Mallorca), amb una estrella Michelin. Que tot l'engranatge funcionés a la perfecció, se'n va encarregar la nostra estimada i sempre atenta Carme Ruscalleda, que en les darreres setmanes ha estat doblement guardonada, amb el premi honorífic durant la Gala Nacional d'Enoturisme i Gastronomia de Catalunya i pels Premis CETT Alimara.

IMG 6897

L'àpat es va basar en el menú temàtic d'aquesta temporada a Moments, inspirat en La Vuelta ciclista i que permet explorar la riquesa culinària de la península Ibèrica. Un camí que comença a casa, a Barcelona, amb la bomba de la Barceloneta, una cruixent bola de patata farcida de carn, seguida d'altres entrants catalans com la coca de recapte de Lleida, la tapa de botifarra dolça i poma de Girona o el calçot amb romesco tarragoní, reinterpretat. No hi poden faltar productes tan icònics de la costa valenciana com la gamba vermella, la salmorreta i l'orxata ¾ en aquest cas, d'arròs ¾ i fartó, que ens van traslladar a Dénia, i, a Múrcia, el zarangollo, tradicionalment uns ous remenats amb carbassó i ceba, que Balam revisa amb espàrrecs de temporada.

Els sabors de Mallorca van arribar amb la xef convidada, Maca de Castro, amb aportacions com els caragols, escopinya i porc negre i la sublim rajada cuinada a la sal i amb fonoll marí. El colofó es va produir amb la selecció de les postres, que inclou elaboracions com la torrija de peres al vi de la Rioja o la proposta de la xef mallorquina amb xocolata àcida, aglà i botifarró.

Tandem 1 Moments

Fins ara, la Volta en Tàndem de Raül Balam ha estat protagonitzada per, a més de Maca de Castro (recentment nomenada presidenta de la comunitat europea de cuiners Euro-Toques Espanya), pels xefs Juanlu Fernández, de Lú, Cocina y Alma, de Jerez de la Frontera, i Begoña Rodrigo, de La Salita, a València capital. El proper 10 de juliol, Jesús Sánchez, del restaurant Cenador de Amós, amb tres estrelles Michelin, de Villaverde de Pontones (Cantàbria), tancarà el cicle. Amb aquest quatre mans, Balam busca "un dia que sigui de comunió i festa, que tots aprenguem: nosaltres d'ells amb la riquesa de la seva proposta, i que ells també s'enduguin alguna cosa nostra".

Sobre el Mandarin Oriental

El restaurant Moments es troba a la planta baixa del Mandarin Oriental de Barcelona, un exclusiu hotel de cinc estrelles situat al passeig de Gràcia de la Ciutat Comtal que, enguany, celebra 15 anys. La seva oferta gastronòmica es concreta al restaurant Moments, amb dues estrelles Michelin i liderat pels xefs Raül Balam i Carme Ruscalleda; al restaurant Blanc, amb cuina local de temporada, i a Banker's Bar, amb una esplèndida carta de còctels.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 280

A PUNT PER A LA NIT MÉS CURTA!

  • Plats del mes
  • Àngel Esteve

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: