Troba la teva recepta

10 plats amb faves

Celebrem que està de moda amb 10 receptes que inclouen aquest llegum tan complet!

CUINA.CAT

05/03/2019

Els nutricionistes coincideixen a afirmar que una dieta sana i equilibrada ha de tenir en els llegums un dels seus principals pilars. Un d'aquests llegums és la fava, molt present a la cuina catalana i molt beneficiosa per a l'organisme. Es tracta d'un aliment que redueix el colesterol i la hipertensió, ric en antioxidants i en algunes vitamines del grup B. En podeu fer amanides o cremes, acompanyar-les amb carn i embotit o utilitzar-les com a complement de plats d'arròs, pasta, marisc o peix. A més (i aquest és, sens dubte, l'argument més convincent), són boníssimes!

Faves estofades

Faves estofades

Faves estofades

Comencem amb un plat tradicional que combina la important aportació proteica de la botifarra negra i la cansalada amb les propietats de la fava. Es tracta, a més, d'una recepta ben senzilla d'elaborar. Hi podeu afegir qualsevol herba, però la menta hi és indispensable, ja que hi aportarà un punt de frescor que marcarà la personalitat del plat de manera decisiva.

Llegiu la recepta completa

Crema de faves amb escuma de truita d'herbes i botifarra

Crema de faves amb escuma de truita d'herbes i botifarra

Crema de faves amb escuma de truita d'herbes i botifarra

Passem ara a una recepta molt més innovadora, que juga a combinar textures cruixents i cremoses. Per fer l'escuma de truita d'herbes, heu de posar els ous i les herbes picades al bany maria, batre-ho, triturar-ho i incorporar-hi la nata. Si disposeu d'un sifó, podeu posar-hi dues càrregues de gas per obtenir una consistència molt més lleugera. 

Llegiu la recepta completa

Arròs amb menta i faves

Arròs amb menta i faves

Arròs amb menta i faves

Aquesta recepta, apta per a vegans, celíacs i intolerants a la lactosa, és una nova demostració de la perfecta simbiosi entre les faves i la menta. El resultat és un plat d'arròs lleuger i refrescant, ideal per degustar en un dia d'aquesta primavera que estrenem en un parell de setmanes!

Llegiu la recepta completa

Tallarines amb faves saltades

Tallarines amb faves saltades

Tallarines amb faves saltades

El tret distintiu d'aquest plat són les tallarines, que adopten aquest color negre (i un sabor inequívocament marí) perquè porten incorporada tinta de calamar. Un cop bullida la pasta, escalivem el pebrot vermell, saltem les faves i muntem el plat. El condimentem amb pebre de Caiena en pols.

Llegiu la recepta completa

Faves amb cloïsses i safrà

Faves amb cloïsses i safrà Becky Lawton

Faves amb cloïsses i safrà

Les cloïsses són baixes en greixos però tenen, en canvi, un alt contingut en ferro, cosa que les converteix en un aliment fantàstic per a persones amb problemes d'anèmia. El safrà, per la seva part, és un condiment molt utilitzat a la nostra cuina. No només destaca pel seu preu alt, sinó també per les seves múltiples propietats. I és que és antioxidant, redueix el colesterol, ajuda a la secreció de bilis i és un sedant natural.

Llegiu la recepta completa

Faves ofegades amb botifarra negra

Faves ofegades amb botifarra negra

Faves ofegades amb botifarra negra

Les faves ofegades són un plat icònic de la gastronomia dels Països Catalans. Els ingredients bàsics són les faves, la ceba, alguna peça de carn i alguna herba aromàtica (en aquest cas, hi posem botifarra negra i menta). A partir d'aquí, podeu improvisar i afegir-hi els ingredients que us vinguin de gust: cansalada, pèsols, carxofes, llorer, all...

Llegiu la recepta completa

Faves / Thinkstock

Faves / Thinkstock

Faves a la catalana amb cervesa

Les faves a la catalana és un d'aquells plats tradicionals que compten amb moltes versions, pràcticament una per cada casa. Els ingredients imprescindibles, més enllà de les faves, són la botifarra negra i la cansalada. També s'hi poden afegir botifarra blanca, bolets o xoriço; es poden regar amb vi ranci, blanc, negre... O amb cervesa, tal com us proposem en aquesta recepta!

Llegiu la recepta completa

Bacallà, ceps i faves confitats amb allioli

Bacallà, ceps i faves confitats amb allioli

Bacallà, ceps i faves confitats amb allioli

Aquest plat ens demostra novament que les aplicacions del bacallà són pràcticament infinites i que és difícil trobar un ingredient que no el sàpiga complementar. Aquí l'acompanyem amb faves extrafines, ceps i allioli. El resultat és un plat ric en vitamines, minerals, fibra, proteïnes d'alt valor biològic i omega-3.

Llegiu la recepta completa

Fideuada vegetal

Fideuada vegetal

Fideuada vegetal

Us agradaria tastar una fideuà vegetariana, sense gambes, brou de peix, musclos, calamars...? Doncs prengueu nota d'aquesta recepta! Aquí hi posem espinacs, carbassó i un brou vegetal; també pèsols i alls tendres, dos productes que ara mateix també estan de temporada. Ho rematem amb el sabor contundent i aromàtic del formatge parmesà ratllat.

Llegiu la recepta completa

Amanida de tallarines de sèpia i favetes

Amanida de tallarines de sèpia i favetes

Amanida de tallarines de sèpia i favetes

I si us han quedat ganes de gambes i sèpia, us animem a provar de fer aquesta amanida tan completa! Té una base d'escarola, rica en vitamina K (que afavoreix la coagulació sanguínia) i vitamina B9, també anomenada àcid fòlic, que fa créixer els teixits i fomenta la producció de glòbuls vermells. El toc de vinagre hi aporta un sabor marcat, lleugerament dolç sense renunciar a l'acidesa.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 mar

Menú a 4 mans de març a Tunateca Balfegó

L'estrella Michelin del mes de març a Tunateca Balfegó arriba del restaurant Yugo The Bunker, a Madrid....

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto