Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 plats amb pastanaga

Aprofiteu totes les virtuts de la pastanaga amb aquestes vuit receptes irresistibles!

CUINA.CAT

02/02/2021

La pastanaga és una arrel gens pretensiosa però que té moltes aplicacions gastronòmiques. A més, és un dels aliments amb més betacarotè, un antioxidant efectiu en la prevenció de malalties com el càncer. Si sou dels que encara us resistiu a sucumbir als encants d'aquesta verdura, us convidem a mirar atentament aquest receptari. Estem convençuts que canviareu d'opinió. 

01 Entrant de pastanaga

Entrant de pastanaga Anna Garcia Frigola

Entrant de pastanaga

També en podríem dir entrant taronja, ja que, a més de pastanaga, aquest plat de Francesc Murgadas incorpora taronja. Són els ingredients principals del farcit d'uns triangles fets amb pasta brick i daurats a la paella.
 

 

02 'Zoodles' de carbassó, pastanaga i remolatxa amb pesto de ruca i tomàquets secs

'Zoodles' de carbassó, pastanaga i remolatxa amb pesto de ruca i tomàquets secs Enrique Marco

'Zoodles' de carbassó, pastanaga i remolatxa amb pesto de ruca i tomàquets secs

Els 'zoodles' són una versió dels 'noodles' fets íntegrament amb verdures. En aquest cas, fem servir pastanagues, cogombres i remolatxa. Hi afegim salsa pesto i ja tenim un plat complet, fresc i saludable!

 

03 Conill amb salsa i puré de pastanaga

Conill amb salsa i puré de pastanaga Becky Lawton

Conill amb salsa i puré de pastanaga

La pastanaga és un ingredient ideal per fer-ne cremes, salses i purés. Les podeu fer servir per acompanyar tota mena de carns. Aquí teniu un segon plat equilibrat, amb una de les carns menys calòriques que podeu trobar al mercat.

 

04 Sushi de pastanaga amb xiitake i crema d''umeboshi' / Becky Lawton

Sushi de pastanaga amb xiitake i crema d''umeboshi' / Becky Lawton Becky Lawton

Sushi de pastanaga amb xiitake i crema d''umeboshi'

Si us agrada el sushi i teniu ganes d'experimentar, proveu aquesta adaptació de la recepta tradicional feta amb pastanaga i bolets xiitake. Ho acompanyem amb una crema d''umeboshi', una varietat de pruna que destaca pel seu gust àcid i salat.

05 Llom de porc ibèric amb cremós de formatge i pastanaga

Llom de porc ibèric amb cremós de formatge i pastanaga

Llom de porc ibèric amb cremós de formatge i pastanaga

Us proposem una combinació de sabors que us deixarà sense paraules. Per emplatar, posem una base de pastanaga caramel·litzada amb sucre morè. A sobre, hi posem el llom de porc ibèric i el formatge de cabra fos.

06 Guatlla glacejada i pastanagues joves

Guatlla glacejada i pastanagues joves

Guatlla glacejada i pastanagues joves

Quina és la manera més harmònica d'acompanyar un pit de guatlla glacejat? Ens atrevim a dir que amb una pastanaga nana tendra i dolça. Segur que no us defrauda!

07 Pessic de pastanaga amb crema de formatge / Ada Parellada

Pessic de pastanaga amb crema de formatge / Ada Parellada Ada Parellada

Pessic de pastanaga amb crema de formatge

Una de les nombroses virtuts que té la pastanaga és la versatilitat. L'hem vist en primers i segons plats; ara us proposem unes postres delicioses! Es tracta del típic pa de pessic, però en aquest cas hi afegim pastanaga ratllada.

08 Amanida de pastanaga, tomàquets secs i agar-agar

Amanida de pastanaga, tomàquets secs i agar-agar Becky Lawton

Amanida de pastanaga, tomàquets secs i agar-agar

Aquesta és una amanida diferent, no tant per la pastanaga, sinó per un dels altres dos ingredients que l'acompanyen, les algues agar-agar, i per la salsa, feta amb tomàquets deshidratats, poma i all.
 

09 Smoothie sunrise

Smoothie sunrise

Smoothie sunrise

Aquest suc energètic és ideal per carregar piles i nodrir-se de vitamina C i superaliments com la maca, que ajuda a millorar la funció sexual i afavoreix un rendiment més bo de la funció física i mental en general. D’altra banda, la cúrcuma amb pebre actua favorablement sobre la inflamació.
 

10 Pastís de pastanaga i nous

Pastís de pastanaga i nous Becky Lawton

Pastís de pastanaga i nous

En un receptari centrat en la pastanaga no hi podia faltar un carrot cake. Nosaltres us proposem una versió vegana i, per tant, sense lactosa. En comptes de frosting de formatge i mantega, un glacejat amb taronja. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto