CUINA.CAT
18/09/2019El festuc (o pistatxo) és una fruita seca originària de l'Orient Mitjà, tot i que avui en dia també es conrea a certes zones dels Estats Units, a Mèxic, a l'Índia i a diversos països de la Mediterrània. És un aliment que conté una quantitat molt alta de vitamina E i que afavoreix la salut cardiovascular i l'eliminació de líquids. A més, té moltes aplicacions en gastronomia. Són ideals per fer galetes o gelats, però també per a picades o per, simplement, menjar-se'ls com un snack.
Amanida de verat salat amb ratafia i festucs
El verat és un peix blau que destaca per la seva alta quantitat de iode. Això ajuda a controlar el nivell de colesterol de la sang i a processar millor els hidrats de carboni. No només això: també reforça la pell, les ungles i el cabell.
Conill desossat i farcit
Els festucs i la fruita seca en general són útils per aportar als plats una textura cruixent, però també per millorar-ne la presentació. En aquesta recepta, piquem festucs, ametlles i avellanes. Arrebossem el tall de conill amb la barreja resultant.
Botifarra blanca i festucs
Com se sol dir, del porc s'aprofita tot. Aquí transformem el cap, el coll i la cotna en una deliciosa botifarra blanca que compta amb un extra de caràcter gràcies als festucs. Si voleu fer-la a casa, això sí, us caldrà una màquina picadora.
Bacallà semicuit amb escalivada i oli de festucs
Aquesta recepta inclou dos elements fets a base de festucs. Per fer l'oli, barregeu una cullerada d'oli d'oliva, una de festucs i un polsim de curri i tritureu-ho tot. La galeta està pensada com a acompanyament, però també les podeu fer per menjar-les soles, ja sigui per postres o per berenar.
Llom de bou amb crosta de festuc americà i verdures al vapor
Un plat per a gormands. Assegureu-vos que la carn que feu servir sigui ecològica i de primera qualitat. Les verdures al vapor alleugereixen la contundència del plat. La crosta de festucs amb què empanem el llom de bou li confereix una personalitat ben particular.
Sopa de xocolata blanca, iogurt, magrana fresca, festucs i llima
Us proposem unes postres dolces i alhora refrescants. La magrana, la pell de llima ratllada i la citronella, una gramínia amb propietats diürètiques, contraresten el risc que la xocolata blanca i la nata us acabin embafant.
Crema cremada de festucs amb fruites vermelles Becky Lawton
La crema catalana és patrimoni de la nostra gastronomia, ho sabem, però de tant en tant ens podem permetre el luxe de versionar-la. El tret distintiu d'aquesta recepta és la pasta de festucs, que n'augmentarà la consistència. Decoreu el plat amb nabius, groselles i gerds, tres potentíssimes fonts d'antioxidants.
Cremós de xocolata amb festucs i gelat de maduixes
Aquí farem servir els festucs per afegir un contrast a la textura del cremós i també per fer la galeta. Ho rematarem amb salsa de maracujà, que refrescarà el plat amb el seu punt d'acidesa.
Refrescant de préssec amb gelat de festucs
El gelat de festucs és un dels més populars que hi ha, present a la majoria de gelateries. Per al refrescant, en tindreu prou amb suc de préssec i unes fulles de gelatina. Ah!, i unes gotes de Frangelico, un licor d'avellanes originari del Piemont.
Còctel Dirk Willmer
El festuc no només és funcional per acompanyar plats o per elaborar postres. També el podeu fer servir per als vostres còctels! Preneu-vos un descans i barregeu xarop de festuc, vodka, nata i Kahlúa, un licor mexicà de cafè. Agiteu bé els ingredients i gaudiu-ne!
En vols més?
Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: