CUINA.CAT
16/04/2019Com ho llegiu. Les patates fregides no només són bones per acompanyar un bon ou ferrat o un tros de carn, també es poden utilitzar per preparar aquestes delícies.
Xili amb carn
El restaurant Santa Burg aposta per acompanyar les seves hamburgueses d'autor amb una guarnició suculenta de patates fregides amb xili i carn, que aporta un toc picant i saborós per completar l'àpat. Porten una salsa tex-mex, de manera que si us agraden els plats per sentir el foc a la boca, tasteu aquesta recepta. Sempre podeu reduir el sabor picant afegint-hi menys bitxo en pols, que d'igual manera quedarà boníssim.
Patates rosses
És ben conegut que els plats més bons són els casolans, encara que, com és evident, costen més de fer i ens treu molt de temps. No obstant això, el sabor d'unes patates fregides fetes a casa és ben diferent de les precuites i congelades, ja que, a més, es poden amanir amb la salsa i les espècies que es desitgi. A Little Bacoa ho saben bé, això, i per aquesta raó ofereixen 'les fregides', la seva pròpia versió de patates fregides que triomfa molt per sobre de les patates congelades.
'Papas arrugadas' amb 'mojo picón'
Proposta de Carlos Alué, del restaurant La Xarxa, ens presenta un plat molt reconegut a les Illes Canàries. Les patates van recobertes amb una capa de sal grossa i s'acompanyen amb dues salses picants: el tradicional 'mojo picón' i el nostrat allioli. Si no sou molt fans del sabor picant, podeu fer les patates amb les salses que vulgeu, teniu milers de possibilitats! La cobertura de les patates dóna el toc salat necessari perquè les cremes més suaus acompanyin de meravella el plat sencer.
'Las fritas'
Unes patates que, precisament, porten el nom del restaurant que les prepara: 'Las Fritas'. Una proposta deliciosa que combina les patates tallades a grills fregides amb una salsa d'emmental i cheddar. Per donar un toc saborós al plat, s'acompanya amb xili jalapeño, el sabor picant del qual aporta molta personalitat a les patates. El local de Borja Martínez-Sanz ofereix aquest plat amb la salsa de dos formatges, encara que si les feu a casa ho podeu fer amb els formatges que vulgueu, o amb més de dos formatges!
'Fish and chips'
Un plat tradicional de Regne Unit que no pot faltar al nostre país pel seu sabor i la nostra passió pels aliments fregits. Crida l'atenció que les patates es fregeixen dues vegades, l'una perquè estiguin toves i l'altra, al final, perquè es daurin i es creï aquesta capa cruixent que tant ens agrada. Al restaurant Doms Gastronom, a més, s'elabora una massa de farina, llevat i cervesa que fa d'arrebossat del peix, de manera que queda un plat enterament fregit.
Casa Angela
El secret d'unes bones patates fregides pot recaure únicament en el regust que aporta la salsa que l'acompanya. Més enllà del quètxup, la maionesa i la salsa brava, hi ha un món de sabors que es combinen de manera irresistible amb les patates, el seu gust i la seva textura cruixent i tova a la vegada. Si busqueu endinsar-vos en aquest univers de possibilitats, no hi ha cap lloc millor que Casa Angela, on les patates homònimes s'acompanyen amb una lactonesa aromàtica i suau. En la recepta us indiquem com elaborar-la per tal que tasteu quelcom nou.
Pollastre a l'estil cajun
Es considera Nova Orleans com el centre gastronòmic dels EUA per la seva llarga trajectòria històrica i una barreja de cultures que ha desenvolupat noves maneres de cuinar i menjar. Un exemple és l'aclamat estil cajun, plats amb gran personalitat gràcies a l'ampli ventall d'espècies que s'utilitzen. En aquest cas, us portem una recepta de pollastre cajun amb patates fregides, una proposta del restaurant DooBop on, si més no, s'aconsella menjar el plat amb música de jazz de fons. Tota una experiència nord-americana del segle XVIII!
Cassola de truita de patates rosses
Ada Parellada torna a delectar el paladar de desenes de persones amb un plat atrevit i innovador, útil quan sobren unes quantes patates rosses a la cuina i, per descomptat, complet i deliciós. Des del seu centre de treball a Barcelona, el restaurant Semproniana combina encertadament les patates, bolets, castanyes i fetge gras d'ànec per elaborar aquest plat tardorenc que atipa i satisfà els comensals més exigents.
Rosti
Des d'una de les acadèmies de més renom en l'àmbit de la cuina, el Culinary Institute of Barcelona, sorprenen amb aquesta recepta tradicional suïssa. El 'rosti' s'assembla molt a una truita de patates, de manera que adopta les mateixes funcions des de ser guarnició d'un plat, passant a poder ser l'entrant d'un menú o, com dicta la rutina del país, per fer un esmorzar complet. Com és habitual en qualsevol truita, hi ha centenars de possibles combinacions amb milers d'ingredients per crear la vostra truita perfecta. Sigueu creatius!
Iuca fregida
La iuca es tracta d'un ingredient que pot substituir les patates, ja que el seu contingut en greixos i proteïnes és molt menor. Jon Giraldo i Jaime Liebermann proposen des d'Anormal la iuca fregida per tal d'aprofitar els aliments i fer descobrir als comensals nous sabors que s'allunyen de les típiques patates fregides. Es poden preparar amb quètxup o maionesa, però si voleu fugir de les salses habituals us indiquem com preparar-les amb 'mojo' verd i 'suero costeño', suaus acompanyaments amb un punt de personalitat.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: