Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 receptes diferents de bolets

Proposem 10 receptes a partir de bolets més enllà de la vedella amb bolets

CUINA.CAT

19/10/2023

El bolet, un dels productes de temporada, és el pilar d'un receptari diferent, ple de propostes originals que van més enllà dels típics de casa nostra. Heu tastat mai un pastís de bolets? O rossinyols en tempura? Atreviu-vos-hi! 

01 Pastís de bolets

Pastís de bolets Becky Lawton

Pastís de bolets

Comencem amb una proposta que tant ens pot servir d'entrant com de plat principal. Un pastís amb ou, bolets i pernil amb flaire de tardor. Fàcil de fer al forn.

02 Pastís de ceps calent

Pastís de ceps calent

Pastís de ceps calent

I no abandonem els pastissos per fer-vos arribar aquesta proposta feta amb ceps, ous i sucre, com si es tractés d'un pa de pessic tradicional. Si hi poseu nou moscada tal com apareix a la recepta, assolireu el màxim nivell. Un pastís espectacular. 

03 Canelons de pollastre de corral i fetge gras amb beixamel de múrgoles

Canelons de pollastre de corral i fetge gras amb beixamel de múrgoles

Canelons de pollastre de corral i fetge gras amb beixamel de múrgoles

Us proposem una recepta de canelons tradicional però aquesta vegada amb una beixamel d'allò més especial, feta a partir de múrgoles.

04 Múrgoles farcides sobre una crema d'ortigues

Múrgoles farcides sobre una crema d'ortigues

Múrgoles farcides sobre una crema d'ortigues

De múrgoles va la cosa. Aquest cop, saltades, i més tard farcides, i al forn sobre una crema d'ortigues en una recepta que cal tastar.

05 Truita de múrgoles

Truita de múrgoles Food Photos / Cristina Rivarola

Truita de múrgoles

Una última recepta amb múrgoles, fàcil i ràpida. Fregirem aquests bolets i més tard en farem una truita francesa. Una bona manera de cuinar-los.

06 Coca de ceps amb crema de patata trufada

Coca de ceps amb crema de patata trufada Becky Lawton

Coca de ceps amb crema de patata trufada

El cep, un dels bolets més utilitzats en la nostra cuina, és l'element principal en aquesta coca per a l'elaboració de la qual necessitareu pasta fil·lo i una patata, a més d'oli de tòfona, per fer la crema que l'acompanya.

07 Rovellons

Rovellons

Sopa de rovellons amb cansalada

El rovelló també és un dels bolets més comestibles i característics de la dieta mediterrània. El que segur que no és tan típic és que siguin protagonistes d'una sopa tan deliciosa com aquesta, amb cansalada i un bon brou vegetal.

08 Sopa de fredolics i cacauets

Sopa de fredolics i cacauets

Sopa de fredolics i cacauets

I si parlem de sopa, aquesta gran proposta a base de fredolics i cacauets també és una gran manera de cuinar amb bolets.

09 Rossinyols en tempura amb salsa de gaspatxo

Rossinyols en tempura amb salsa de gaspatxo Becky Lawton

Rossinyols en tempura amb salsa de gaspatxo

També tenim el rossinyol, que en aquest cas prepararem a l'estil tempura 
‒com a la cuina japonesa‒, amb cervesa, llevat i farina de blat. 

10 Xampinyons gegants farcits de búrgul

Xampinyons gegants farcits de búrgul Becky Lawton

Xampinyons gegants farcits de búrgul

Per acabar, una recepta de xampinyons farcits amb búrgul, un aliment elaborat a partir de diferents espècies de blat, i molt típic de la cuina del nord d'Àfrica, de Grècia i de l'Orient Mitjà.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: