Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

4 plats per menjar-te l'estiu

CUINA.CAT

25/06/2020

Ens ho juguem tot al vermell. Els tomàquets, en plenitud a l’estiu, juntament amb els préssecs —que bons que són!— i la sobrassada menorquina, han tenyit els plats del color de la passió i de la força. Perquè, sí, a l’hora de cuinar hem volgut posar tota la passió per oferir-vos quatre propostes estiuenques i fàcils de preparar per gaudir dels dies de calor. Podreu trobar aquestes receptes a la nova revista Cuina. Ja als vostres quioscos!

01 Entrant menorquí

Entrant menorquí

Entrant menorquí

Aquesta recpeta la fem amb sobrassada, un embotit balear de porc fet amb carn i cansalada (amb menys proporció de cansalada a Menorca) picades i embotides dins del budell gruixut del porc, després de condimentar-les amb sal i pebre bord dolç o picant. Destinada a fregir-la o a untar-la damunt el pa, està protegida per una IGP que la diferencia de les terrines per untar el pa.

Llegiu la recepta sencera

02 Sardines farcides

Sardines farcides

Sardines farcides

L'all és un element bàsic de la cuina mediterrània, gràcies a la seva fàcil i ràpida cocció, comparat amb la ceba, però amb l’inconvenient de la fortor que transmet, concentrada al germen central, que se sol eliminar. Les cabeces, collides i seques, són fàcils de conservar. Precisament, hem farcit aquestes sardines amb all!

Llegiu la recepta sencera

03 Filet farcit

Filet farcit

Filet farcit

Després de modificar-ne les característiques per facilitar-ne el transport, fent-ne la pela més gruixuda, i diversificar-ne la forma, la textura i el color, ara arriba, a poc a poc, el tomàquet elaborat, però fresc. Cada cop sovintegen més les conserves, preparats frescos com el tomàquet cru ratllat o triturat, per sucar pa o per cuinar. Aquí l'hem fet servir per farcir un filet.

Llegiu la recepta sencera

04 Postres de préssec

Postres de préssec

Postres de préssec

Com totes les fruites climatèriques, el préssec es pot collir poc madur (mai verd) i esperar que acabi de transformar el midó en sucre a la fruitera, quan se n’aconsegueix el punt òptim de consum. Per tant, convé harmonitzar- ne el punt de maduració, quan es compra, amb el temps per consumir-lo, i diversificar-ne el punt de maduració per tenir sempre alguna peça al punt. Mireu quines postres més bones en podeu fer!

Llegiu la recepta sencera

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

27 ago

Tast maridatge de formatges i vins de les Vinyes del Convent

Els dies 13 i 27 d’agost, el sommelier Javier Campo dirigirà un tast de formatges i vins...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto