CUINA.CAT
25/06/2020Ens ho juguem tot al vermell. Els tomàquets, en plenitud a l’estiu, juntament amb els préssecs —que bons que són!— i la sobrassada menorquina, han tenyit els plats del color de la passió i de la força. Perquè, sí, a l’hora de cuinar hem volgut posar tota la passió per oferir-vos quatre propostes estiuenques i fàcils de preparar per gaudir dels dies de calor. Podreu trobar aquestes receptes a la nova revista Cuina. Ja als vostres quioscos!
Entrant menorquí
Aquesta recpeta la fem amb sobrassada, un embotit balear de porc fet amb carn i cansalada (amb menys proporció de cansalada a Menorca) picades i embotides dins del budell gruixut del porc, després de condimentar-les amb sal i pebre bord dolç o picant. Destinada a fregir-la o a untar-la damunt el pa, està protegida per una IGP que la diferencia de les terrines per untar el pa.
Sardines farcides
L'all és un element bàsic de la cuina mediterrània, gràcies a la seva fàcil i ràpida cocció, comparat amb la ceba, però amb l’inconvenient de la fortor que transmet, concentrada al germen central, que se sol eliminar. Les cabeces, collides i seques, són fàcils de conservar. Precisament, hem farcit aquestes sardines amb all!
Filet farcit
Després de modificar-ne les característiques per facilitar-ne el transport, fent-ne la pela més gruixuda, i diversificar-ne la forma, la textura i el color, ara arriba, a poc a poc, el tomàquet elaborat, però fresc. Cada cop sovintegen més les conserves, preparats frescos com el tomàquet cru ratllat o triturat, per sucar pa o per cuinar. Aquí l'hem fet servir per farcir un filet.
Postres de préssec
Com totes les fruites climatèriques, el préssec es pot collir poc madur (mai verd) i esperar que acabi de transformar el midó en sucre a la fruitera, quan se n’aconsegueix el punt òptim de consum. Per tant, convé harmonitzar- ne el punt de maduració, quan es compra, amb el temps per consumir-lo, i diversificar-ne el punt de maduració per tenir sempre alguna peça al punt. Mireu quines postres més bones en podeu fer!
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.