Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 creps que voldreu fer

Un grapat de creps dolces i salades per llepar-se'n els dits

CUINA.CAT

16/09/2021

Som molts els que, des de fa anys, hem incorporat a la nostra dieta les creps, aquest plat típic de la Bretanya francesa. Dolces o salades. Amb farina de blat o farina de fajol. Sovint les acompanyem de pernil dolç i formatge, o de sucre, melmelada o xocolata. I, si la massa ens queda massa gruixuda, acabem transformant-les en creps americanes. Aquest cop, però, hem volgut innovar una mica i, tot i que les que hem mencionat són boníssimes, les creps permeten tantes variacions que us animem a tastar aquestes cinc. Si voleu fer-les sempre amb la mateixa massa, aquí teniu la proposta d'Ada Parellada. 

01 Creps Suzette

Creps Suzette

Creps Suzette

Comencem el receptari amb un clàssic francès que, diguem-ho clar, no hauria de morir mai. És una de les grans receptes de la cuina del segle passat, una joia que fa anys que no es deixa veure per les cases catalanes. Però ens hem proposat reivindicar-les. Les creps no tenen cap secret; la clau, aquí, és la salsa i, després, el flamejat amb licor de taronja. Boníssimes!

02 Crep de fajol de salmó, formatge de cabra i poma

Crep de fajol de salmó, formatge de cabra i poma

Crep de fajol de salmó, formatge de cabra i poma

La nostra segona proposta és la crep amb la qual el restaurant Crêperie Bretonne Annaíck va participar a la quarta edició d'El Plat Favorit dels Catalans l'any 2019. Una crep feta amb farina de fajol, formatge de cabra trossejat, fragments de poma, melmelada de gerds i, finalment, salmó fumat i una mica de nata líquida. Fàcil, ràpida i bona.

03 Crep de carbassa, alvocat i germinats

Crep de carbassa, alvocat i germinats

Crep de carbassa, alvocat i germinats

Continuem amb una altra recepta salada una mica diferent. En comptes d'utilitzar la massa habitual, amb farina, llet, ous i mantega, hi incorporarem carbassa, lli daurat mòlt, poma, oli d'oliva, orenga i sal. Es tracta d'una massa que haureu de deshidratar. Si no teniu deshidratador, podeu assecar-la posant-la en una safata al forn, a 45º, amb la porta una mica entreoberta. Per al farciment, només necessitareu pastanagues tallades en juliana, alvocats, dàtils, espinacs i germinats d'alfals.

04 Crep farcida de xocolata i avellana

Crep farcida de xocolata i avellana Becky Lawton

Crep farcida de xocolata i avellana

No hi podia faltar. No hi ha res millor que una bona crep de xocolata. Aquest cop, però, és apta per a intolerants a la lactosa. I, a més d'una crema de xocolata ‒feta amb nata de soja‒, hi afegim una mica de Cointreau i praliné d'avellana.

05 Creps de gelat de vainilla amb salsa de toffee

Creps de gelat de vainilla amb salsa de toffee Gemma Clofent

Creps de gelat de vainilla amb salsa de toffee

Una altra meravella dolça. Això sí, quan acabeu la massa (feta amb ous, sucre, mantega fosa, farina i llet), deixeu-la reposar trenta minuts a la nevera. Després, per fer-les, coeu les creps en una paella untada amb mantega i, un cop fredes, hi afegiu el gelat de vainilla i la salsa de toffee. Una delícia.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: