Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 receptes amb xai

Plats per gaudir de la carn més primaveral del mercat

01/04/2021

Tendra, saborosa i amb moltes possibilitats culinàries, la carn de xai és una d’aquelles que generalment es reserva per a festivitats o celebracions, però és hora de reivindicar-la i fer-la més present que mai en el nostre dia a dia amb les receptes que us proposem a continuació. I, més enllà de les clàssiques costelles, podeu cuinar diferents talls d'aquesta carn d'aires mediterranis: per fer xai al forn, trieu l’espatlla –sucosa i tendra– i el coll, que és greixós; per estofar-lo, decanteu-vos per l’espatlla, el pit o el coll. Que vagi de gust!

01 Carpaccio de xai

Carpaccio de xai

Carpaccio de xai

Segur que no havíeu pensat mai en aquesta recepta. És fàcil de preparar i pot ser una bona alternativa per gaudir d’un entrant clàssic italià, acompanyat del formatge basc Idiazabal, pinyons, sal, pebre negre i oli d’oliva.

02 'Kebe' o mandonguilles de xai

'Kebe' o mandonguilles de xai Becky Lawton

'Kebe' o mandonguilles de xai

Aquesta proposta libanesa us ofereix unes mandonguilles sense salses ni carn de porc o vedella. La clau d’aquest plat es troba en dos elements: el fregit i la condimentació. Necessitareu que quedin unes mandonguilles ben fregides però poc olioses, i que les espècies ‘fulful bhar’ quedin impregnades a la carn amb l’all i el julivert. Una manera diferent de menjar les mandonguilles de sempre amb una carn molt tendra.

03 Costellam de xai amb fines herbes

Costellam de xai amb fines herbes

Costellam de xai amb fines herbes

La carn més aromàtica que us podeu imaginar gràcies als manats de farigola, romaní i julivert, que, acompanyats de cebetes i unes patates al forn, aconseguiran que el costellam de xai sigui l’estrella d’un plat on, això sí, haureu d’estar atents a les temperatures i el temps del forn. Us recomanem, de manera opcional, que afegiu unes cullerades de mel a la safata perquè es barregin els sucs i s’impregnin a la carn amb les herbes aromàtiques.

04 Espatlla de xai al forn

Espatlla de xai al forn Miquel Àngel Roque

Espatlla de xai al forn

Una recepta fàcil però que us demanarà una mica més d’atenció que d'altres. L'haureu de girar cada 20 minuts i regar-la constantment amb el seu suc, ja que així quedarà ben melosa. A més, és força important que l’espatlla quedi ben cruixent o torradeta per fora, motiu pel qual haureu d'anar-ne punxant la pell per veure com queda. Ja veureu que el procés val la pena. És una recepta per lluir-vos.

05 Costelles de xai

Costelles de xai

Costelles de xai a la barbacoa

Són tot un clàssic de les barbacoes a Catalunya. La carn de xai, i les costelles concretament, agrada gairebé a tothom i és fàcil de preparar. No cal posar-hi gaires condiments, ja que són molt gustoses, però en aquesta recepta hi hem volgut donar un toc de romaní que hi queda molt bé. I que no hi faltin les patates d'acompanyament!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: