Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

6 receptes de cebiche

6 receptes perquè us atreviu a fer el plat peruà més cèlebre!

31/08/2020

El cebiche és un dels plats de moda i s'ha convertit en el gran embaixador de la rica cuina peruana arreu del món. És un plat amb el peix com a protagonista, que cuinem amb l'acció del suc de la llima o de la llimona, marinant-lo uns minuts. Que hagi guanyat tanta fama es deu a la seva frescor, així com a la varietat de gustos que hi tobem -àcid, salat i dolç-, ja que les guarnicions que l'acompanyen acostumen a tenir un punt dolç per fer de tot plegat un plat molt armòmic i gustós. Podeu fer-ne de peix, de marisc o, fins i tot, de fruites! Aquí teniu unes quantes receptes irresistibles.

01 Cebiche Nikkei

Cebiche Nikkei

Cebiche Nikkei

El terme 'nikkei' deisgna als emigrants d'origen japopnès i als seus descendents. Al Perú és una de les comunitats més extenses, amb més de cinquanta mil habitants. També parlem de cuina nikkei com un tipus de cuina fusió entre la gastronomia japonesa i el potencial culinari peruà, fent una comunió gastronómica de gran prestigi, ja que combina les tècniques culinàries japoneses amb la vasta varietat de productes del Perú.

Llegiu la recepta completa

02 Aperitiu d'alvocat i cebiche de rap

Aperitiu d'alvocat i cebiche de rap

Aperitiu d'alvocat i cebiche de rap

Aquesta recepta funciona molt bé com a aperitu refrescant o, fins i tot, com a plat principal si el fem en un format més gran. Per al cebiche, tallem el rap a daus petits i el marinem una estona amb una senzilla 'leche de tigre' feta amb suc de llima, oli, sal i pebre. No inclou elements picants, encara que també en podeu afegir. Amb un peix blanc i de textura ferma com el rap en resulten uns cebiches de categoria.

Llegiu la recepta completa

03 'Cebiche' de gambes amb llet de coco

'Cebiche' de gambes amb llet de coco Becky Lawton

Cebiche de gambes amb llet de coco

Un cebiche amb les gambes com a protagonistes, acomopanyades amb mango, llet de coco i perfumades amb 'ají' groc, ha de ser tota una festa al paladar. L'ají' groc és un dels ingredients estrella de la gastronomia peruana, el venen triturat, en pasta, en botigues especialitzades en productes sud-americans. Utilitzeu-lo per alegrar guisats de carn o peix, no pica en excés i té una aroma molt agradable.

Llegiu la recepta completa

04 Cebiche mixt de corbina, pop, llagostins i musclos

Cebiche mixt de corbina, pop, llagostins i musclos

Cebiche modern de llobarro amb xips de iuca i moniato

Podríem descriure aquest plat com una versió peruana del clàssic 'salpicón' de marisc andalús, ja que presenta una barreja de diferents ingredients d'origen marí, amanits amb un preparat fresc i àcid. Plats com aquest ens mostren la versatilitat del cebiche, podent acompanyar més ingredients que el corball, com el pop, llagostins i musclos, en aquest cas, això sí, prèviament cuits, i la 'leche de tigre' és un complement aromàtic que ja no participa en la cocció.

Llegiu la recepta completa

05 'Cebiche' modern de llobarro amb xips de iuca i moniato

'Cebiche' modern de llobarro amb xips de iuca i moniato

Cebiche de gambes amb maduixes

Una recepta de cebiche que incopora tocs cruixents a la guanició, amb xips de tubercles sud-americans que aporten també gustos dolços al plat. El peix que hem escollit per marinar és el llobarro, molt adient també a l'hora de preparar cebiches, ja que té bona textura i un gust suau. Hi ha vida més enllà del corball per a fer cebiche! Si no trobeu on comprar pebrot picant 'rocoto', podeu fer servir bitxo, traient-ne les venes blanques i les llavors perquè no resulti tan picant.

Llegiu la recepta completa

06 Cebiche de fruites

Cebiche de fruites

El cebiche és una tècnica que podem aplicar també a preparacions dolces, macerant fruites amb suc de cítrics. Per preparar aquest que us mostrem, hem escollit fruites de caràcter dolç i àcid, com ara el kiwi, la papaia i la maduixa, les quals regarem amb un preparat àcid de suc de llima i llimona. Acompanyem les postres amb una crema d'alcovat i taronja, que no se us faci estrany veure l'alvocat en unes postres, la seva cremositat es pot tenir en compte també al món dolç!

Llegiu la recepta completa 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: