Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

7 plats que cal fer un cop a la vida

Les millors receptes per als més cuinetes

CUINA.CAT

18/03/2020

Si encara no heu fet aquests plats que us proposem, ara que som a casa confinats és el moment. Gaudireu molt cuinant-los i tastant-los! Som-hi? 

01 Fricandó amb bolets

Fricandó amb bolets

Fricandó amb bolets

Us agrada la carn tendra amb bolets de temporada? Aquest és el vostre plat.

Fregiu la vedella tallada a bistecs petits en una cassola. Prepareu un sofregit amb la ceba i el tomàquet i afegiu-hi la carn. Flamegeu-la amb el conyac i aboqueu-hi el vi blanc. Quan la carn estigui tendra, salteu els bolets a la paella i afegiu-los a la cassola. Completeu-ho amb la picada d'ametlles. 

Llegiu la recepta completa

02 Arròs negre

Arròs negre

Arròs negre

Aquesta recepta permet un munt de creativitat a la cuina, ja que sempre hi podeu incorporar ingredients de temporada per fer-la més original. Això sí, hi ha coses que no canvien mai; els secrets per preparar un arròs negre de deu sempre són preparar un bon fumet i fer un sofregit molt concentrat. Així que no tingueu pressa i deixeu reduir bé aquestes dues preparacions, ja que són la clau per donar bon gust i sabor al plat! Aquesta és la versió més tradicional d'aquest plat. Si encara no heu provat de fer mai un arròs negre, inicieu-vos en aquest món amb aquesta recepta... És la de tota la vida!

Llegiu la recepta completa

03 Escudella i carn d'olla

Escudella i carn d'olla Enrique Marco

Escudella i carn d'olla

Un dels plats per excel·lència de la nostra terra. Un clàssic entre els clàssics! Poseu a bullir els ossos en una olla amb aigua. Afegiu-hi la cansalada, la gallina i les verdures. Després ja podeu posar-hi l'arròs, els fideus i la botifarra. Bon profit!

Llegiu la recepta completa

04 Cigrons a la catalana amb espardenyes

Cigrons a la catalana amb espardenyes

Cigrons a la catalana amb espardenyes

Us atreviu a fer aquest plat de llegums? Poseu en remull els cigrons la nit abans i coeu-los durant 1 h. Sofregiu la ceba tallada amb el tomàquet trinxat i els alls. Per a les espardenyes, fregiu-les i reserveu-les. Feu una muntanyeta amb la farina i la mantega i mulleu-ho amb el suc dels cigrons bullits i el sofregit. Ja podeu afegir-hi les espardenyes fregides. Que vagi de gust!

Llegiu la recepta completa

05 Bacallà amb samfaina

Bacallà amb samfaina

Bacallà amb samfaina

Una de les preparacions més clàssiques d'aquest peix. Un cop la feu, repetireu segur! Prepareu les verdures i sofregiu-les. Arrebosseu el bacallà amb farina i poseu-lo en una cassola de fang. Només us caldrà afegir el sofregit per sobre del bacallà i deixar-ho coure una estona més. 

Llegiu la recepta completa

06 Pastís de Sacher

Pastís de Sacher Gemma Clofent

Pastís Sacher

Per postres, no pot faltar un pastís Sacher. Prepareu el pa de pessic, la trufa amb la nata líquida i la xocolata i la cobertura. Per farcir-lo tal com us proposem, necessitareu almívar i melmelada de gerds. Que no us faci mandra arremangar-vos!

Llegiu la recepta completa

07 Crema cremada de festucs amb fruites vermelles

Crema cremada de festucs amb fruites vermelles Becky Lawton

Crema catalana de festucs amb fruites vermelles

I per acabar, crema catalana de festucs amb fruites vermelles. Seguiu bé els passos de la recepta i us quedarà una crema de restaurant. Us proposem que serviu les cassoletes amb una mica de xocolata desfeta i unes quantes fruites vermelles al gust!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: