CUINA.CAT
18/03/2020Si encara no heu fet aquests plats que us proposem, ara que som a casa confinats és el moment. Gaudireu molt cuinant-los i tastant-los! Som-hi?
Fricandó amb bolets
Us agrada la carn tendra amb bolets de temporada? Aquest és el vostre plat.
Fregiu la vedella tallada a bistecs petits en una cassola. Prepareu un sofregit amb la ceba i el tomàquet i afegiu-hi la carn. Flamegeu-la amb el conyac i aboqueu-hi el vi blanc. Quan la carn estigui tendra, salteu els bolets a la paella i afegiu-los a la cassola. Completeu-ho amb la picada d'ametlles.
Arròs negre
Aquesta recepta permet un munt de creativitat a la cuina, ja que sempre hi podeu incorporar ingredients de temporada per fer-la més original. Això sí, hi ha coses que no canvien mai; els secrets per preparar un arròs negre de deu sempre són preparar un bon fumet i fer un sofregit molt concentrat. Així que no tingueu pressa i deixeu reduir bé aquestes dues preparacions, ja que són la clau per donar bon gust i sabor al plat! Aquesta és la versió més tradicional d'aquest plat. Si encara no heu provat de fer mai un arròs negre, inicieu-vos en aquest món amb aquesta recepta... És la de tota la vida!
Escudella i carn d'olla Enrique Marco
Un dels plats per excel·lència de la nostra terra. Un clàssic entre els clàssics! Poseu a bullir els ossos en una olla amb aigua. Afegiu-hi la cansalada, la gallina i les verdures. Després ja podeu posar-hi l'arròs, els fideus i la botifarra. Bon profit!
Cigrons a la catalana amb espardenyes
Us atreviu a fer aquest plat de llegums? Poseu en remull els cigrons la nit abans i coeu-los durant 1 h. Sofregiu la ceba tallada amb el tomàquet trinxat i els alls. Per a les espardenyes, fregiu-les i reserveu-les. Feu una muntanyeta amb la farina i la mantega i mulleu-ho amb el suc dels cigrons bullits i el sofregit. Ja podeu afegir-hi les espardenyes fregides. Que vagi de gust!
Bacallà amb samfaina
Una de les preparacions més clàssiques d'aquest peix. Un cop la feu, repetireu segur! Prepareu les verdures i sofregiu-les. Arrebosseu el bacallà amb farina i poseu-lo en una cassola de fang. Només us caldrà afegir el sofregit per sobre del bacallà i deixar-ho coure una estona més.
Pastís de Sacher Gemma Clofent
Per postres, no pot faltar un pastís Sacher. Prepareu el pa de pessic, la trufa amb la nata líquida i la xocolata i la cobertura. Per farcir-lo tal com us proposem, necessitareu almívar i melmelada de gerds. Que no us faci mandra arremangar-vos!
Crema cremada de festucs amb fruites vermelles Becky Lawton
I per acabar, crema catalana de festucs amb fruites vermelles. Seguiu bé els passos de la recepta i us quedarà una crema de restaurant. Us proposem que serviu les cassoletes amb una mica de xocolata desfeta i unes quantes fruites vermelles al gust!
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.