Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

7 receptes de gener

Plats per llepar-se els dits aquest mes

CUINA.CAT

05/01/2022

Canonges, porros, llimones, aranges, pastanagues, tòfones... són molt diferents però tenen una cosa en comú: el mes de gener els trobem al mercat. Si voleu saber com cuinar d'acord amb la temporada, doneu un cop d'ull a les següents receptes.

01 Sandvitx de porro i parmesà

Sandvitx de porro i parmesà

Sandvitx de porro i parmesà

Si busqueu un farcit per a entrepans bo i original, esteu de sort. Aquest gener feu un remenat d'ou, pebrots i porro acabat de collir de l'hort!

Llegiu la recepta completa

02 Amanida tèbia de peus de porc

Amanida tèbia de peus de porc

Amanida tèbia de peus de porc

Preparar aquest plat no us portarà més de 30 minuts. Els peus de porc es bullen i posteriorment es fregeixen amb l'acompanyament d'espècies i se serveix amb hortalisses i fruites, com el canonge i els maduixots, que es cullen el mes de gener!

Llegiu la recepta completa

03 Quallada de llimona

Quallada de llimona Becky Lawton

Quallada de llimona

Mai unes postres havien sigut tan fàcils de preparar. Elaboreu aquesta quallada de llimona natural i feu-la servir per farcir pa de pessic, per a iogurts i fins i tot, torrades!

Llegiu la recepta completa

04 Croquetes de civet de pollastre a la catalana

Croquetes de civet de pollastre a la catalana

Croqueta de civet de pollastre a la catalana

Les verdures també poden servir per elaborar l'interior de les croquetes. A la recepta tradicional s'utilitza ceba, pastanaga i porros per condimentar el pollastre i fer-lo més gustós.

Llegiu la recepta completa

05 Llom de porc ibèric amb cremós de formatge i pastanaga

Llom de porc ibèric amb cremós de formatge i pastanaga

Llom de porc ibèric amb cremós de formatge i pastanaga

El llom de porc descansa sobre un llit de pastanagues caramel·litzades i tot plegat es vesteix amb crema de formatge de cabra i el toc final amb uns cruixents de formatge. No espereu a tastar-lo!

06 Ravioli de gall negre del Penedès amb Parmentier de patata i tòfona negra, camagrocs i glaça de rostit

Ravioli de gall negre del Penedès amb Parmentier de patata i tòfona negra, camagrocs i glaça de rostit

Ravioli de gall negre del Penedès amb Parmentier de patata i tòfona negra, camagrocs i glaça de rostit

Aquest plat reserveu-lo per un dia que tingueu convidats, ja que la seva exquisidesa mereix ser admirada en públic. Aquesta suculència es dóna, en gran part per la tòfona negra i el gall negre del Penedès, estrelles culinàries d'aquest mes.

Llegiu la recepta completa

07 Terrina de xocolates i salsa àcida

Terrina de xocolates i salsa àcida

Terrina de xocolates i salsa àcida

Aquestes postres tenen quatre elaboracions: pa de pessic de cacau, mousse de xocolata negra, mousse de xocolata blanca i salsa de cítrics, elaborada amb característics d'aquest hivern: llimona, llima i aranja, que li donen un acabat espectacular. 

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: