CUINA.CAT
05/01/2022Canonges, porros, llimones, aranges, pastanagues, tòfones... són molt diferents però tenen una cosa en comú: el mes de gener els trobem al mercat. Si voleu saber com cuinar d'acord amb la temporada, doneu un cop d'ull a les següents receptes.
Sandvitx de porro i parmesà
Si busqueu un farcit per a entrepans bo i original, esteu de sort. Aquest gener feu un remenat d'ou, pebrots i porro acabat de collir de l'hort!
Amanida tèbia de peus de porc
Preparar aquest plat no us portarà més de 30 minuts. Els peus de porc es bullen i posteriorment es fregeixen amb l'acompanyament d'espècies i se serveix amb hortalisses i fruites, com el canonge i els maduixots, que es cullen el mes de gener!
Quallada de llimona Becky Lawton
Mai unes postres havien sigut tan fàcils de preparar. Elaboreu aquesta quallada de llimona natural i feu-la servir per farcir pa de pessic, per a iogurts i fins i tot, torrades!
Croquetes de civet de pollastre a la catalana
Les verdures també poden servir per elaborar l'interior de les croquetes. A la recepta tradicional s'utilitza ceba, pastanaga i porros per condimentar el pollastre i fer-lo més gustós.
Llom de porc ibèric amb cremós de formatge i pastanaga
El llom de porc descansa sobre un llit de pastanagues caramel·litzades i tot plegat es vesteix amb crema de formatge de cabra i el toc final amb uns cruixents de formatge. No espereu a tastar-lo!
Ravioli de gall negre del Penedès amb Parmentier de patata i tòfona negra, camagrocs i glaça de rostit
Aquest plat reserveu-lo per un dia que tingueu convidats, ja que la seva exquisidesa mereix ser admirada en públic. Aquesta suculència es dóna, en gran part per la tòfona negra i el gall negre del Penedès, estrelles culinàries d'aquest mes.
Terrina de xocolates i salsa àcida
Aquestes postres tenen quatre elaboracions: pa de pessic de cacau, mousse de xocolata negra, mousse de xocolata blanca i salsa de cítrics, elaborada amb característics d'aquest hivern: llimona, llima i aranja, que li donen un acabat espectacular.
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.