CUINA.CAT
15/05/2020El mes de maig ens fa sentir l'estiu molt a prop. A la cuina, l'aparició de fruites com les nespres i els albercocs ens donen moltes possibilitats. No podem oblidar les maduixes, que segueixen al peu del canó! També destaquen les hortalisses que contenen molta aigua, ideals per hidratar-se, com els pebrots verds, els carbassons o els cogombres.
Crema d'albercoc, gerds i parmigiano reggiano
Comencem amb un primer plat d'albercoc, una de les fruites del mes de maig. De color ataronjat, semblant al préssec però més petita, és originària de l'Àsia central. És coneguda per les seves propietats astringents, antiinflamatòries i antioxidants així que heu d'aprofitar-la! Aquesta crema de nata i llet amb parmigiano reggiano us encantarà!
Risotto amb bolets i espàrrecs Becky Lawton
Els espàrrecs són molt nutritius i aromàtics. Us proposem que els prepareu amb un risotto. Afegiu-hi també uns quants bolets i parmesà. La farigola donarà el toc màgic al plat. Bon profit!
Carpaccio de carbassó amb guacamole i blat de moro torrat
Amanida de cogombre, pastanaga, remolatxa i créixens
Una amanida senzilla i ràpida de cogombre, pastanaga, remolatxa i créixens. Perquè el cogombre no pot faltar a les amanides d'aquest mes. Completeu-la amb suc de llimona i una mica de pebre. Que vagi de gust!
Bacallà, tomàquet sec i pebrot verd Becky Lawton
No és l'època del bacallà, tot i que sempre es troba al mercat, així que us volem destacar el tomàquet i el pebrot que componen aquest plat. El tomàquet ja el teniem des del mes passat, però ara torna amb força el pebrot verd, un ingredient indispensable en molts plats per donar sabor. Proveu de cuinar aquest segon amb diferents varietats de peix!
Sardines marinades sobre compota de tomàquet
La sardina té un sabor inimitable, molta versatilitat i unes propietats nutricionals excel·lents. I és que es tracta d'un aliment ric en ferro, calci i vitamines del grup B. Us atreviu amb aquest plat de peix marinat sobre compota de tomàquet? Boníssim!
Financiers de maduixes i vainilla AJJ Estudi
I per postres, una recepta de maduixes molt temptadora. Feu uns financiers amb ametlles, ous, farina i vainilla. Completeu-los amb les maduixes. Els més petits de la casa disfrutaran d'allò més!
Batut de nespres
La Gemma Clofent ens proposa un batut de nespres molt fàcil i perfecte per acabar un bon dinar. Barregeu la fruita amb el iogurt i el suc de llimona. Ja el teniu llest!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: