Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

8 plats per preparar al maig

Els raigs de sol comencen a escalfar més, oi? Gaudiu dels primers dies de calor i els aliments de la temporada amb les següents receptes!

CUINA.CAT

15/05/2020

El mes de maig ens fa sentir l'estiu molt a prop. A la cuina, l'aparició de fruites com les nespres i els albercocs ens donen moltes possibilitats. No podem oblidar les maduixes, que segueixen al peu del canó! També destaquen les hortalisses que contenen molta aigua, ideals per hidratar-se, com els pebrots verds, els carbassons o els cogombres. 

01 Crema d'albercoc, gerds i parmigiano reggiano

Crema d'albercoc, gerds i parmigiano reggiano

Crema d'albercoc, gerds i parmigiano reggiano

Comencem amb un primer plat d'albercoc, una de les fruites del mes de maig. De color ataronjat, semblant al préssec però més petita, és originària de l'Àsia central. És coneguda per les seves propietats astringents, antiinflamatòries i antioxidants així que heu d'aprofitar-la! Aquesta crema de nata i llet amb parmigiano reggiano us encantarà!

Llegiu la recepta completa

02 Risotto amb bolets i espàrrecs

Risotto amb bolets i espàrrecs Becky Lawton

Risotto amb bolets i espàrrecs

Els espàrrecs són molt nutritius i aromàtics. Us proposem que els prepareu amb un risotto. Afegiu-hi també uns quants bolets i parmesà. La farigola donarà el toc màgic al plat. Bon profit!

Llegiu la recepta completa

03 Carpaccio de carbassó amb guacamole i blat de moro torrat

Carpaccio de carbassó amb guacamole i blat de moro torrat

Carpaccio de carbassó amb guacamole i blat de moro torrat

El carbassó ofereix moltes possibilitats a la cuina, com una truita o una crema. Però us proposem una recepta de l'Ada Parellada que heu de tastar: carpaccio de carbassó amb guacamole i blat de moro torrat. Prepareu una vinagreta de tamarindes i... tindreu un entrant excel·lent!

Llegiu la recepta completa

04 Amanida de cogombre, pastanaga, remolatxa i créixens

Amanida de cogombre, pastanaga, remolatxa i créixens

Amanida de cogombre, pastanaga, remolatxa i créixens

Una amanida senzilla i ràpida de cogombre, pastanaga, remolatxa i créixens. Perquè el cogombre no pot faltar a les amanides d'aquest mes. Completeu-la amb suc de llimona i una mica de pebre. Que vagi de gust!

Llegiu la recepta completa

05 Bacallà, tomàquet sec i pebrot verd

Bacallà, tomàquet sec i pebrot verd Becky Lawton

Bacallà, tomàquet sec i pebrot verd

No és l'època del bacallà, tot i que sempre es troba al mercat, així que us volem destacar el tomàquet i el pebrot que componen aquest plat. El tomàquet ja el teniem des del mes passat, però ara torna amb força el pebrot verd, un ingredient indispensable en molts plats per donar sabor. Proveu de cuinar aquest segon amb diferents varietats de peix!

Llegiu la recepta completa

06 Sardines marinades sobre compota de tomàquet

Sardines marinades sobre compota de tomàquet

Sardines marinades sobre compota de tomàquet

La sardina té un sabor inimitable, molta versatilitat i unes propietats nutricionals excel·lents. I és que es tracta d'un aliment ric en ferro, calci i vitamines del grup B. Us atreviu amb aquest plat de peix marinat sobre compota de tomàquet? Boníssim!

Llegiu la recepta completa

07 Financiers de maduixes i vainilla

Financiers de maduixes i vainilla AJJ Estudi

Financiers de maduixes i vainilla

I per postres, una recepta de maduixes molt temptadora. Feu uns financiers amb ametlles, ous, farina i vainilla. Completeu-los amb les maduixes. Els més petits de la casa disfrutaran d'allò més!

Llegiu la recepta completa

08 Batut de nespres

Batut de nespres

Batut de nespres

La Gemma Clofent ens proposa un batut de nespres molt fàcil i perfecte per acabar un bon dinar. Barregeu la fruita amb el iogurt i el suc de llimona. Ja el teniu llest!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

28 mai

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

31 mai - 01 jun

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

12 jun

Revolució a la cuina 2020

Aquesta primavera el Mercat de la plaça de Cuba de Mataró us convida a la Revolució a la cuina....

Portada Cuina 240

TORNEM A LA TERRA: EL REBOST AL COSTAT DE CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Xefs a la xarxa

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto