Troba la teva recepta

8 postres amb gerds

Assaborim la versatilitat d'aquesta fruita vermella i agredolça que s'ha guanyat un lloc als receptaris dolços

08/08/2018

Consumit ja a l'antiga Grècia, fa segles que el cultiu del gerd va deixar de tenir secrets. El pas següent va ser hibridar-lo, especialment amb fruits del bosc com ara la mora. De gerds n'hi ha força varietats, malgrat que les més populars són el vermell i el negre, tots dos àmpliament utilitzats en pastisseria però també en preparació d'amanides, salses i acompanyaments per carns, aus i caça. És ben senzill, de fet, argumentar que el gerd es troba entre els ingredients més versàtils de tots els ingredients que es fan i es desfan: es fa servir en la preparació de melmelades, confitures, compotes i gelees, 'macarons', merengues, escumes i xarops, però també en elaboració de vinagretes, salses i 'coulis', sucs, aiguardents i, fins i tot, cerveses.

 

 

01 Macarons de gerds

Macarons de gerds

Macarons de gerds

Fer macarons és una tasca que necessita d'una certa destresa en l'art pastisser, alhora que paciència i tècnica. Tot i això, us ho podeu prendre com un exercici culinari força entretingut, manualitats amb material comestible, amb un resultat organolèptic sensacional, i un aspecte digne de 'boulangerie' francesa que embogirà els de casa.

Llegiu la recepta completa

 

02 Flamet amb torrada de gerds

Flamet amb torrada de gerds

Flamet amb torrada de gerds

El protagonista principal d'aquesta recepta és un flam d'ou, senzill i canònic, acompanyat d'un protagonista secundari amb presència dels nostres petits amics silvestres de gust àcid i dolç. En fem una guarnició dolça molt entretinguda, disposant els gerds sobre una torrada en forma de coulis i en la seva forma genuïna i natural, que podeu impregnar lleugerament amb almívar per donar-hi una millor presència.

Llegiu la recepta completa

03 Semiesfera de gerds i fruita de la passió

Semiesfera de gerds i fruita de la passió Gemma Clofent

Semiesfera de gerds i fruita de la passió

Per fer aquesta semiesfera necessitarem tot un seguit d'ingredients especials, com l'albúmina i l'instagel (gelatina en pols), que els podeu trobar en botigues especialitzades en productes culinaris texturitzants. Necessitareu pasta de gerds per donar-hi el gust, tot i que ho podeu fer triturant els gerds amb sucre i passant-ho per un colador de malla fi. El nucli de la semiesfera es farceix amb fruita de la passió, que quedarà en estat líquid quan es descongeli, estil coulant.

Llegiu la recepta completa

04 Crumble de gerds i roses

Crumble de gerds i roses Gemma Clofent

Crumble de gerds i roses

Els 'crumbles' són elaboracions dolces típiques del món anglosaxó, que s'han fet molt populars com a element de les postres d'arreu del món, ja que són un element cruixent a incorporar, i amb una textura terrosa que va molt bé per dipositar-hi boles de gelat i que no llisquin. Amb la presència de l'aigua de roses, el crumble aporta una categoria especial, també ho podeu fer afegint-hi alguna melmelada o una mica de suc de taronja.

Llegiu la recepta completa

05 'Gratin' de pera y frambuesas

'Gratin' de pera y frambuesas

Gratin de pera i gerds

Una recepta molt afrancesada, amb bona presència de fruites i altres elements que ho acaben de perfumar, com el licor i el coulis de gerds. El gratin és un tipus de preparació francesa en què la superfície d'un plat o ingredient es gratina, ja sigui amb formatge, amb ou o mantega, així que en podem fer guarnicions, postres o acabar productes com ara marisc, fruites o carns.

Llegiu la recepta completa

06 Copa gelada de gerds i festucs

Copa gelada de gerds i festucs

Copa gelada de gerds i festucs

Per refrescar-vos i gaudir d'unes postres dolces, àcides, cremoses, fredes i cruixents proveu de preparar aquestes que us proposem. Gerds, festucs i litxis protagonitzen aquesta recepta, amb una petita presència de formatge de cabra, que farceix els gerds. La recepta la fem amb les fruites liofilitzades, assecades, que concentren més sabor i són més cruixents, tot i que també podeu fer-ho amb fruita fresca.

Llegiu la recepta completa

07 Pa de pessic de gerds i gelat de nata

Pa de pessic de gerds i gelat de nata

Pa de pessic de gerds i gelat de nata

El pa de pessic el fem prim, sobre el qual descansen els gerds impregnats en un almívar aromatitzat en diferents pebres, rosa, de Sichuan i de Jamaica, que aportaran un perfum intens ple de matisos, més enllà d'una lleugera picantor. Acompanyem el pa de pessic i els gerds amb un gelat de nata, que podeu animar-vos a fer-lo o bé comprar-lo ja fet. El conjunt són unes postres molt fresques, perfumades i delicades.

Llegiu la recepta completa

08 Brownie de xocolata blanca amb gerds

Brownie de xocolata blanca amb gerds Gemma Clofent

Brownie de xocolata blanca amb gerds

Per finalitzar, un brownie molt original, fet amb xocolata blanca en comptes de xocolata negra, acompanyat dels gerds. L'interior d'un brownie queda suau i cremós, sense embafar, ja que el seu origen ve d'un pa de pessic de xocolata al qual no se li va posar llevat per error, i no va quedar esponjós, sinó melós. També podeu introduir-hi fruits secs, com ara nous o avellanes.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 oct

Tast de vins i recital de poesia

El restaurant Robert de Nola, a Caldes de Montbui, organitza un tast de vins acompanyat de productes de proximitat...

20 oct

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

29 set - 20 oct

Oktoberfest 2018

Entre el 29 de setembre i el 20 d'octubre, Calella s'omplirà de música, diversió i una oferta gastronòmica...

20 oct

Enotast. Preparem la Castanyada

Passa un matí de dissabte diferent aprenent a apreciar els productes amb DO d’Alella. Els adults podran...

Portada Cuina 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU!

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Una mirada pròpia de la cuina de muntanya

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto