CUINA.CAT
07/10/2020El moniato, la carbassa o les castanyes són elements que no poden faltar en aquesta època de l'any. Aquí trobaràs deu receptes que t'ajudaran a utilitzar-los de la forma més original. Dolços per triomfar a la tardor.
Pastís de moniato
El pastís de moniato és una gran opció per a aquestes tardes i nits fredes de tardor. Un pastís amb base de pasta brisa que combina molt bé el dolç del moniato i la xocolata.
Pastissets de moniato Gemma Clofent
I pels que prefereixin unes postres més petites i ben dolces, però sempre respectant l'essència del moniato, tenim els pastissets de moniato. Un dolç amb confitura de moniato i arrebossats amb sucre, perfectes per fer servir com a postres, esmorzar o berenar.
'Crème brûlée' de moniato i mandarina / Gemma Clofent Gemma Clofent
Una última opció amb moniato que combina perfectament la seva dolçor amb el toc cítric de la mandarina. Unes postres fredes amb el moniato com a eix vertebrador una vegada més.
Pastís de carbassa Gemma Clofent
Un altre aliment que mai falta a la tardor és la carbassa. Ada Parellada ens porta aquesta recepta senzilla i efectiva que combina carbassa i pastanaga en una de les postres més típiques d'aquestes dates.
Galetes de carbassa, avellanes i xocolata Gemma Clofent
Gemma Clofent ens demostra que amb carbassa pots fer molt més que pastissos. Una recepta fàcil i ràpida. Amb un toc de forn, tindreu unes galetes genials, ideals per a qualsevol moment del dia.
Castanyes torrades / Thinkstock
Arriba la tardor, arriben les castanyes. Us proposem una recepta diferent, que acompanya el fruit de la castanya amb el toc dolç i fresc de la vainilla.
'Mousse' de castanyes amb salsa de xocolata i pela de taronja
Amb aquesta recepta ens centrem també en la castanya, però amb un toc diferent: de xocolata! Una 'mousse' que contrasta els sabors de la castanya i la xocolata amb la pela de taronja. Deliciosa.
Pa de pessic de castanyes i rom negre
Pep Nogué ens porta una mescla explosiva amb farina de castanya, rovells d'ou i rom negre. Unes postres dolces amb un sabor espectacular. Un pa de pessic perfecte per als amants de la cuina elaborada. El sabor li fa justícia.
Pastís Tatin de peres amb figues
La figa ja acaba temporada, però encara la trobem a les fruiteries! Per això, us proposem un pastís Tatin amb pera, pasta de full i nata per llepar-se'n els dits.
Panellets de 'mojito' Gemma Clofent
Què seria de la tardor sense els panellets? Pels que busquin innovar i elaborar quelcom més particular, els panellets de 'mojito' són una gran opció. Ametlla, patata, nata, rom blanc i la frescor i acidesa que donen la llima i la menta. Un contrast de sabors que fa venir aigua a la boca només de pensar-hi.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: