Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Nadal vegà

Qui cregui que ser vegà és prescindir del bon menjar, va errat!

CUINA.CAT

17/12/2019

Carn d'olla, gall dindi, canelons... el Nadal ens porta unes receptes tradicionals que sembla impossible rebutjar. Els temps, però, han canviat, i cada vegada hi ha més conscienciació sobre l'ètica animal i mediambiental, per això durant aquestes festes podeu adaptar els plats típics substituint-ne la proteïna animal, o bé crear plats alternatius com aquests plats vegans dissenyats per Adriana Ortemberg, que potser seran els clàssics de demà.

01 Crema de nyàmeres

Crema de nyàmeres Becky Lawton

Crema de nyàmeres

La nyàmera és un tubercle amb un gust molt similar a la carxofa; així, doncs, si no l'heu tastat mai podeu imaginar-vos quin gust tindrà aquesta meravellosa crema de verdures. És ideal per compensar els excessos que farem aquest Nadal, ja que és baixa en calories.

Llegiu la recepta completa

02 'Salad bar'

'Salad bar' Becky Lawton

'Salad bar'

Alguna vegada heu menjat una amanida amb les mans? Amb aquesta ho podreu fer fàcilment, ja que es disposa sobre una massa de polenta, unes farines de blat de moro. La modernitat, però, no s'acaba aquí. Aquest plat inclou com a ingredient una beguda probiòtica, la kombutxa, que estimula la immunitat i prevé de malalties cardiovasculars i neurodegeneratives. 

Llegiu la recepta completa

03 'Magic strudel'

'Magic strudel' Becky Lawton

'Magic strudel'

'Strudel' és com anomenem a un pastís laminat que es farceix amb dolç. En aquest cas no són pas unes postres, ja que porta puré de moniato, proteïna de pèsol texturitzada i altres verdures. Quina gana només de pensar-hi!

Llegiu la recepta completa

04 Boles de neu

Boles de neu Becky Lawton

Boles de neu

No hi ha presentació més nadalenca que simular unes boles de neu. Per fer-les, cal que prepareu una mescla compacta d'arròs, tofu i ceba, li doneu forma de boles, les enfarineu i les daureu a la paella. I, per acabar, aboqueu salsa d'ametlles per sobre! No em digueu que no ho voleu posar en pràctica aquest Nadal.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

13 ago

Tast maridatge de formatges i vins de les Vinyes del Convent

Els dies 13 i 27 d’agost, el sommelier Javier Campo dirigirà un tast de formatges i vins...

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto