Passar-se dues hores a la cuina amb el forn encès a ple estiu és el pitjor malson de qualsevol cuinetes. Per sort, hi ha una pila de pastissos boníssims i refrescants que no necessiten forn. Això sí, els haureu de posar unes quantes hores a la nevera. L'espera, però, valdrà la pena. Bon profit!
Pastís de poma Anna Garcia Frigola
Per més que ens agradi cuinar, a l'estiu, en general, no ve gens de gust encendre el forn ni passar-se tres hores a la cuina. Per això us proposem aquest pastís de poma que necessita forn, però poc, i es fa en un tancar i obrir d'ulls.
Pastís de maduixes i mascarpone
Sou de la generació Petit Suisse? Aquest pastís, que només necessita hores i hores de nevera, té exactament el mateix gust. Suau i refrescant. Ideal per a l'estiu!
Pastís de préssec i 'amasake' Becky Lawton
Aquest pastís d'inspiració nipona, amb préssec i amasake, també és ideal per a l'estiu. Necessita forn, sí, però molt poca estona: amb prou feines més de quinze minuts. A més, es tracta d'una recepta fàcil de fer i sense complicacions. Només heu de buscar aquesta beguda japonesa tradicional, dolça i amb una mica d'alcohol, que s'elabora a base d'arròs fermentat, en qualsevol botiga especialitzada en productes asiàtics. Que en gaudiu!
Pastís de formatge, llimona i figues
Els pastissos de formatge, també coneguts com a cheesecakes, són un dels habituals de les cuines a l'estiu. Nosaltres us proposem aquest amb figues i llimona que no necessita forn. Això sí, l'haureu de deixar unes quantes hores a la nevera. L'espera, però, valdrà la pena.
Pastís de mousse de figues Gemma Clofent
Si us agraden les figues, us agradarà aquest pastís. I si no us agraden, també: el sabor és suau i, a més, és facilíssim de fer. Només heu de comprar o fer una base de pa de pessic i afegir-hi la mousse al damunt. Ha d'estar a la nevera tota una nit.
Pastís de mel i mató Gemma Clofent
Aquest pastís és tan fàcil de fer que fins i tot els més matussers sabran fer-lo. Només heu de barrejar llet, gelatina, mató i mel amb la nata que heu muntat, una mica, prèviament i deixar-ho refredar a la nevera. Facilíssim! I per llepar-se'n els dits.
Pastís de cafè gurmet Gemma Clofent
Un altre pastís a prova de matussers. Només heu de barrejar els quatre ingredients (sí, només quatre!) en un cassó al foc i remenar-ho contínuament fins que faci la primera bombolla de bullir. Llavors apagueu el foc, ho poseu dins un motlle de silicona i cap a la nevera! Un consell: acompanyeu-lo d'una mica de gelat de vainilla.
Pastís gelat de mango Becky Lawton
Totes aquestes receptes us semblen massa fàcils? Voleu passar-vos una bona estona a la cuina però us negueu a utilitzar el forn? Aquesta és la vostra recepta. Es tracta d'un pastís gelat de mango, ideal per a l'estiu. Consta de diverses elaboracions que necessiten nevera i, per tant, heu de carregar-vos d'una mica de paciència. Això sí, el resultat val la pena.
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.