CUINA.CAT
05/12/2019Els deltes del riu vermell i del Mekong són els grans proveïdors d'arròs, imprescindible en la dieta vietnamita, però la llarga línia de costa i les zones muntanyoses condicionen una gastronomia molt influenciada per la xinesa, la cambodjana i la francesa. Una cuina rica i variada que se'ns presenta com una mostra d'un país llarg i estret, com un pal de bambú.
'Pho' de pollastre
Està tot ben trossejat i en el mateix recipient, perquè la gràcia és combinar els diferents elements i notar un gust diferent en cada mossegada. No són, però, ingredients inconnexos, tant la carn com la verdura estan bullides i es lliguen amb un brou.
Rotlles vietnamites fregits
Són més petits que els rotlles de primavera i en comptes d'estar embolicats d'hòsties de blat, es fan amb hòsties de paper d'arròs, cosa que fa que siguin més fins i cruixents. A més, l'interior també varia, mentre que els 'de primavera' solen ser completament vegetals, els rotlles vietnamites més típics són de carn picada de porc amb verdures. Dit això, a vosaltres us correspon decidir quins us agraden més.
Sopa 'bun bo hue'
Aquesta sopa és una injecció d'energia: proteïnes, vitamines, hidrats de carboni... i a més de saludable, és boníssima. La dificultat és que si voleu fer un àpat completament vietnamita l'haureu de menjar amb bastonets. En sereu capaços?
Postres 'ha qua dam'
I unes postres per tancar l'àpat, en aquest cas fruita trossejada a l'estil macedònia, però sobre un suc de llet de coco, llet condensada i espècies. És molt senzill de fer!
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.