Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Receptes per fer passar la calor

Receptes fàcils, ràpides i refrescants

CUINA.CAT

12/08/2020

Teniu els ventiladors en marxa des de fa hores. Sembleu un gat: estirats al sofà, sense fer res, comptant les bigues. Toca menjar. Aneu a la cuina, obriu la nevera i enceneu el forn. Sembla un malson, oi? Ho sabem. A l'estiu no hi ha res pitjor que encendre el forn o el foc durant més de cinc minuts. Us proposem vuit receptes fresques, ideals per fer passar la calor, que no necessiten (o gairebé) cap mena de cocció. Bon profit!

01 Gaspatxo de maduixes i síndria

Gaspatxo de maduixes i síndria AJJ Estudi

Gaspatxo de maduixes i síndria

Un gaspatxo, sí, però no un gaspatxo qualsevol: amb tomàquet i maduixes! Una recepta fàcil, ràpida i refrescant. 

02 Crema freda d'espàrrecs verds amb tomàquets secs

Crema freda d'espàrrecs verds amb tomàquets secs Becky Lawton

Crema freda d'espàrrecs verds amb tomàquets secs

Per fer passar la calor no hi ha res millor que una crema freda, oi? També us proposem aquesta d'espàrrecs verds que n'hi ha per llepar-se'n els dits. 

03 'Poke' hawaià

'Poke' hawaià

'Poke bowl'

És el plat de moda. I, a ple estiu, entenem per què: conté tots els nutrients necessaris, és fàcil de fer i encara més refrescant a l'hora de menjar!

04 Amanida de créixens

Amanida de créixens Becky Lawton

Amanida de créixens

Les amanides són, generalment, una de les millors propostes per fer passar la calor. Però aquesta, amb créixens, encara més gràcies al toc lleugerament amargant. 

05 Rotlles de paper d'arròs i cogombre farcits de llenties i verdures crues

Rotlles de paper d'arròs i cogombre farcits de llenties i verdures crues Becky Lawton

Rotlles de paper d'arròs i cogombre farcits de llenties i verdures crues

El pitjor malson de l'estiu és haver d'encendre el forn per cuinar o, encara pitjor, passar-se més d'una hora fent qualsevol plat. Per això, estem convençuts que no hi ha res més adequat que propostes com aquests rotlles de paper d'arròs i cogombre, que no necessiten cocció. I són boníssims. 

06 Carpaccio de vedella amb salsa tàrtara

Carpaccio de vedella amb salsa tàrtara Food Photos / Cristina Rivarola

Carpaccio de xai

Se us acut res millor que un carpaccio? Si us en ve de gust un de més tradicional, us proposem aquest de vedella amb salsa tàrtara. Espectacular!

07 Esqueixada de bacallà

Esqueixada de bacallà

Esqueixada de bacallà

Abans que descobríssim i perdéssim el cap pel sushi, a casa nostra ja teníem l'esqueixada de bacallà. Un plat saborosíssim i refrescant, ideal per a l'estiu.

08

Carpaccio de bacallà

Seguim amb el bacallà, del qual ja sabem que, com el porc, s'aprofita tot! Si us ha sobrat una mica de morro, no dubteu: feu carpaccio! No hi ha una recepta més fàcil i refrescant.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: