Troba la teva recepta

Aquesta casa tan bonica la vaig fer amb l’Aina, la meva neboda gran, el 2011. Per Carnestoltes al seu institut organitzen un concurs de pastissos. El 2010 hi va participar amb la coneguda Tortuga Gertrudis, i va guanyar el primer premi. Enguany, va decidir participar-hi amb un pastís encara més complicat, inspirat en les tradicionals casetes de gingebre que es fan per Nadal als països del nord d’Europa. I va tornar a guanyar el primer premi!

Per fer la casa hi vam estar tota una tarda de diumenge, ben bé unes 5 hores. Primer vam haver de fabricar les plantilles de paper, on vam utilitzar el teorema de Pitàgores per calcular la mida de la teulada. L’Aina va estar ben contenta de fer-ho, ja que tot just llavors havia tingut l’examen de Pitàgores a col·le. Veieu com serveixen les matemàtiques a la vida real?

Després vam preparar la massa de les galetes, la vam estirar amb el corró, la vam tallar, la vam coure, vam preparar la glaça reial i ho vam començar a decorar. Va ser una feinada enorme que es va veure recompensada de sobres guanyant el primer premi del concurs. Ja podem començar a rumiar quin pastís farem l’any que ve!

Preparació

  1. Per a les peces de galeta: amb les varetes elèctriques, bateu la mantega i el sucre fins que quedi una crema homogènia.
    Incorporeu-hi l’ou i bateu-ho fins que s’integri bé.
  2. Incorporeu-hi la meitat de la farina, amb la sal i les espècies. Incorporeu-hi la llet i després la resta de la farina. Pot ser que necessiti una mica més de llet. Separeu la massa en dues o tres parts, emboliqueu-la amb film i reserveu-la a la nevera un parell d’hores.
  3. Estireu la massa amb un corró entre dos papers de forn, a un gruix de 4 mm. Reserveu la massa estirada al congelador.
  4. Ben congelada, talleu les diverses peces de la caseta, amb l’ajut de la plantilla, un regle i un ganivet. Si durant el procés es descongela la massa, torneu-la a deixar una estona al congelador. Reserveu les peces tallades al congelador.
  5. Escalfeu el forn a 190 ºC i coeu les galetes directament congelades uns 12-15 min. Deixeu-les refredar sobre una reixeta.
  6. Per a la glaça reial: amb les varetes elèctriques bateu les clares amb la meitat del sucre tamisat. Aneu-hi incorporant la resta del sucre, a poc a poc, fins a tenir la textura desitjada. És fàcil, però com que una imatge val més que mil paraules, us deixo un enllaç a un tutorial on s’explica el procés a la perfecció: glaça reial.
  7. Muntatge: decoreu les parets i la teulada amb la glaça reial.
  8. Enganxeu, d’una en una, les parets de la casa amb la glaça reial. Cal mantenir la pressió fins que s’asseca la glaça abans d’enganxar la següent.
  9. Enganxeu la teulada. Col·loqueu els totxos a la part superior i la xemeneia. Enganxeu els Lacasitos a les teules.
  10. Tenyiu el coco de color verd, simulant l’herba.
  11. Col·loqueu la base de pa de pessic sobre la safata. Poseu-hi la casa a sobre i cobriu el voltant amb el coco ratllat.
  12. Formeu el camí d’entrada amb la rajola de xocolata. Decoreu tot el voltant amb el para-sol, les flors i els elements que tingueu.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

Taller sobre els colors de l'obento, la carmanyola japonesa

L’obento és la carmanyola japonesa per excel·lència. La seva elaboració és força...

24 feb

18a Xatonada Popular de Cubelles

A les comarques del Garraf i de l'Alt i Baix Penedès el xató és un plat que no pot faltar, i la...

24 feb

Enotast. Brunch amb vins de Can Roda

Després d'estrenar la Temporada 2019, l'Enotast torna amb una nova edició. L'encarregada de conduir aquesta...

11-24 feb

Jornades Gastronòmiques de la Galera de Cambrils 2019

Aquest febrer, Cambrils dóna el tret de sortida a un calendari ple d’activitats gastronòmiques...

Portada 224

RECEPTES AMB PASTANAGA, L'HORTALISSA MÉS VISTOSA

  • Deu àpats modernistes
  • Elogi de la cuina reposada

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto