Troba la teva recepta

Dimarts vam assistir a l’esperada presentació del llibre 'Els dolços i els salats als forns de Vinaròs', un receptari que recull una trentena de receptes dolces i salades tradicionals de Vinaròs. D’entre totes les delicioses receptes que conté, he triat per estrenar-lo aquest cóc de fruita del temps.

La recepta d’avui és la primera de moltes més que vindran. És un cóc de fruites del temps que, tal com explica el llibre, es feia per aprofitar l’excés de fruita i per evitar que es fes malbé. En aquesta ocasió, jo hi he posat cireres i nectarines, que ara estan en plena temporada. Ens l’hem menjat avui mateix per esmorzar i us puc dir que era bona de veritat.

Preparació

  1. Prepareu la pasta com si fos pa. Dissoleu l'ou amb l'aigua, l'oli i el sucre. A banda, desfeu el llevat en un poquet d'aigua tèbia i l'aboqueu-ho a la mescla anterior.
  2. Afegiu-hi la farina i treballeu la pasta a la taula uns 5 min fins que quedi compacta. Deixeu-ho reposar en un bloc uns 30 min.
  3. A continuació, en una llanda untada amb oli, esteneu la pasta de manera ben fina amb els dits.
  4. Talleu la fruita de temporada ben fina per tal de cobrir la superfície de la pasta. Ensucreu i deixeu que la pasta torni a bufar.
  5. Enforneu-ho amb més calor a la part inferior del forn durant 25 min a 185 ºC.
  6. Traieu-ho del forn, afegiu-hi una mica de sucre -si la fruita ho necessita- i empolseu-hi canyella en pols.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19-21 oct

IX Mercat de Mercats

Mercat de Mercats torna a ser fidel a la ciutat i celebra la seva novena edició del 19 al 21 d’octubre....

19-21 oct

Fira de Sant Ermengol

La Seu d’Urgell celebra una nova edició de la mil·lenària Fira de Sant Ermengol, en el marc...

11-21 oct

Jornades Gastronòmiques de l’Arrossejat 2018

L’Ametlla de Mar viu unes jornades gastronòmiques dedicades a un dels plats més tradicionals de...

20-21 oct

IV Festival Tapes del Món

Les Tapes del Món aterren per quarta vegada a la rambla Marina per donar a conèixer la cultura gastronòmica...

Portada Cuina 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU!

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Una mirada pròpia de la cuina de muntanya

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto