Consells de cuina La Vanguardia

Dimarts vam assistir a l’esperada presentació del llibre 'Els dolços i els salats als forns de Vinaròs', un receptari que recull una trentena de receptes dolces i salades tradicionals de Vinaròs. D’entre totes les delicioses receptes que conté, he triat per estrenar-lo aquest cóc de fruita del temps.

La recepta d’avui és la primera de moltes més que vindran. És un cóc de fruites del temps que, tal com explica el llibre, es feia per aprofitar l’excés de fruita i per evitar que es fes malbé. En aquesta ocasió, jo hi he posat cireres i nectarines, que ara estan en plena temporada. Ens l’hem menjat avui mateix per esmorzar i us puc dir que era bona de veritat.

Preparació

  1. Prepareu la pasta com si fos pa. Dissoleu l'ou amb l'aigua, l'oli i el sucre. A banda, desfeu el llevat en un poquet d'aigua tèbia i l'aboqueu-ho a la mescla anterior.
  2. Afegiu-hi la farina i treballeu la pasta a la taula uns 5 min fins que quedi compacta. Deixeu-ho reposar en un bloc uns 30 min.
  3. A continuació, en una llanda untada amb oli, esteneu la pasta de manera ben fina amb els dits.
  4. Talleu la fruita de temporada ben fina per tal de cobrir la superfície de la pasta. Ensucreu i deixeu que la pasta torni a bufar.
  5. Enforneu-ho amb més calor a la part inferior del forn durant 25 min a 185 ºC.
  6. Traieu-ho del forn, afegiu-hi una mica de sucre -si la fruita ho necessita- i empolseu-hi canyella en pols.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 mai

Fonaments de la cuina: fruites i verdures

Amb la primavera arriben les fruites més vermelloses i amb més antioxidants: maduixes, cireres, albercocs,...

24 mai

Taller de cuina amb algues

Les algues són una font excepcional d'oligoelements, vitamines i minerals que ens ajuden a depurar l'organisme....

24 mai

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

24 mai

Cicle de Sopars 'El mar va a la muntanya'

El Museu Marítim de Barcelona acull 'El mar va a la muntanya', un nou cicle gastronòmic per posar en...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto