Preparació
- Talleu en trossos petits el morro de porc i fregiu-lo en una paella amb una mica d’oli. Quan estigui daurat, afegiu-hi mitja ceba i el tomàquet, tot ben trinxat. Ho sofregiu una mica i hi afegiu el xoriço i l’aigua. Ho assaoneu amb sal i ho deixeu bullir a foc lent durant 1 h.
- Peleu la patata i bulliu-la amb aigua i una mica de sal.
- Poseu els cigrons cuits, la patata bullida i el sofregit en una cassola. Ho deixeu bullir durant uns 5 min. Rectifiqueu-ho de sal i ho passeu tot per la batedora.
- Després ho passeu tot pel colador xinès i deixeu aquesta crema a la nevera perquè es refredi.
- Confiteu la resta de la ceba tallant-la a tires molt primes i posant-la en una paella amb una mica d'oli, a foc molt baix. S’ha de deixar fer, vigilant que no es cremi.
- Un cop confitada, hi afegiu la botifarra tallada a rodanxes i la deixeu uns segons fins que s’escalfi.
- La crema la serviu freda, i hi poseu per sobre la ceba i la botifarra calenta, ben escorreguda i sense barrejar-la.