Consells de cuina La Vanguardia

Aquesta és la meva participació al HEMC del mes de maig. Raulillo és l’amfitrió de l’HEMC 22 i ha escollit els 'gelats i sorbets' com a tema del mes. Genial! Ara que ve la calor i amb un tema de postres… ha encertat de ple en el tipus de recepta que em venia de gust de fer! Tot i així, una mica més i no hi sóc a temps… entre tantes classes i tallers de cuina, proves amb la panificadora i estris nous per estrenar... no dono l’abast!

De gelats ja n’he fet alguns, la majoria amb fruita congelada o a partir d’una crema tipus crema pastissera canviant la llet per un suc de fruita. Per això aquesta vegada volia fer un gelat diferent, afegint clares a punt de neu com he vist en moltes receptes de gelats. Per aconseguir la textura cremosa de gelat, com que no tinc màquina de gelats sempre faig el mateix: poso la crema en una glaçonera i, un cop congelats, trituro els glaçons amb un robot de cuina. Així es trenquen els cristalls de gel i queda més cremós. Un cop triturat, ho poso en un tàper i ho guardo al congelador fins al dia que ens el mengem. Proveu-ho, que va molt bé.

Preparació

  1. Bateu els rovells d’ou i el sucre amb unes varetes elèctriques fins que doblin el volum. Afegiu-hi el cafè soluble i barregeu-ho amb moviments suaus. Afegiu-hi la nata muntada, també suaument. Afegiu-hi les clares a punt de neu barrejant-ho amb suavitat per tal que no s’abaixin. Poseu la barreja al congelador i, opcionalment, feu el truc de la glaçonera que he explicat abans.
  2. Mitja hora abans de servir-ho, traieu el gelat del congelador i poseu-lo a la nevera. Repartiu el gelat a les copes, decoreu-ho i serviu-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

22 jun

VII Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava als mercats de Barcelona

El Mercat de Sant Antoni donarà el tret de sortida, el dia 22 de juny, a la setena edició de Revetlles...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto