Troba la teva recepta

Aquesta és la meva participació al HEMC del mes de juny. L’Anna i el Víctor, de Caminar sin Gluten, són els amfitrions d’aquest mes, i per això es tracta d’una convocatòria una mica especial. En lloc d’escollir un ingredient o tema bàsic, han proposat que tots elaborem una recepta, la que vulguem, però amb una condició: que sigui sense gluten, és a dir, apta per a celíacs.

A l’hora d’escollir la recepta n’hauria pogut triar una que ja no portés cap producte amb gluten (un flam, una mousse, una crema, un gelat…), però vaig pensar que la gràcia d’aquest repte era, precisament, tot el contrari: escollir una recepta que portés gluten i intentar adaptar-la per als celíacs. Buscant idees i receptes, em vaig decidir per una recepta del blog Cocina Facil sin Gluten, de qui ja he fet altres postres i sempre surten molt bé.

El gugelhupf és una mena de pa de pessic semblant al panettone italià però menys dolç, que es fa amb farina normal i llevat fresc de forner. La massa ha de fermentar i es cou al forn directament dins el motlle on fermenta. Aprofitant que encara tinc la panificadora de la Gemma, vaig pensar que seria bona idea preparar la massa a la panificadora, deixar-la fermentar a dins i després coure-la al forn dins un motlle de silicona. Només canviaria una cosa: no hi posaria els trossets de xocolata, ja que durant el fermentat a la màquina, com que està calenta, es van fondre una mica. Evidentment, no es pot pastar a mà i deixar fermentar la massa entre 1 i 2 hores, tal com explica la Marisa al seu blog.

Preparació

  1. Programeu el programa 10 de la panificadora amb només pastament i llevat.
  2. Poseu els ingredients dins la màquina (excepte la xocolata i la fruita confitada), primer els líquids i després els sòlids, procurant que el llevat no toqui ni la sal ni el sucre. Després del primer pastat, quan soni el senyal acústic poseu-hi la xocolata i la fruita confitada a trossets.
  3. Quan acabi el programa, aboqueu la massa dins un motlle de silicona i coeu-lo a 170 ºC durant 40 min. Deixeu-ho refredar i serviu-ho empolsat de sucre en pols.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

Taller sobre els colors de l'obento, la carmanyola japonesa

L’obento és la carmanyola japonesa per excel·lència. La seva elaboració és força...

11-24 feb

Jornades Gastronòmiques de la Galera de Cambrils 2019

Aquest febrer, Cambrils dóna el tret de sortida a un calendari ple d’activitats gastronòmiques...

23-24 feb

Fira de la Mel 2019

A l’edat mitjana, Crespià era un dels productors de mel principals del país i ja s’hi celebrava...

23-24 feb

Fira de l’Aixada 2019

Manresa es mobilitza cada any en record d’un miracle que, a mitjan segle XIV, va salvar la població...

Portada 224

RECEPTES AMB PASTANAGA, L'HORTALISSA MÉS VISTOSA

  • Deu àpats modernistes
  • Elogi de la cuina reposada

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto