Consells de cuina La Vanguardia

Teníem pendent des d’abans de vacances quedar amb l’Aina i l’Olga, les meves nebodes, per fer magdalenes. Aprofitant que havia de fer de cangur i que encara no tenen col·le, aquest dimecres va ser l’ocasió. Amb les meves nebodes ja hem fet altres receptes, de manera que ja no tenen gens de por a l'hora trencar ous, batre masses amb les varetes del túrmix o embrutar-se les mans pastant… S’estan convertint en unes bones aficionades a les postres casolanes!

De receptes de magdalenes n’hi ha a cabassos. Llegint els blogs de cuina que consulto sovint, vaig trobar un article molt interessant sobre els diferents trucs per aconseguir unes magdalenes amb 'copete', és a dir, que quedin esponjoses i que pugin formant la típica forma de magdalena en punxa… Aquests consells m’han anat molt bé, ja que resumeixen tot el saber popular sobre la temperatura del forn, que la calor ha de venir de baix, que no es pot obrir el forn, que la massa ha d’estar freda de nevera, quin llevat farà pujar la massa… Us aconsello que llegiu l’article i aclarireu molts dubtes. I aprofitant aquest article tan interessant, vaig decidir provar una de les receptes que proposa el blog.

A nosaltres ens van sortir 16 magdalenes de la mida més gran i vam fer algunes variants: a partir de la massa base de la recepta, a unes hi vam barrejar boletes de cereals amb xocolata, i d’altres les vam farcir de melmelada un cop cuites. Imaginació al poder!

Preparació

  1. Bateu el sucre amb els ous, fins que quedi blanquinós i escumós.
  2. Afegiu-hi la resta d'ingredients, excepte la farina i gasificant o llevadura (que se'n posaria uns 10 g, més o menys) i bateu-ho molt bé. Afegiu-hi la farina barrejada amb el gasificant, tot tamisat, i barregeu-ho amb cura.
  3. Poseu la barreja a la nevera i enceneu el forn (dalt i baix) a 220 ºC, Al cap de 20 min (com a mínim) ompliu les càpsules a una mica més de la meitat i poseu-les al forn, deixant encès només a baix i abaixant la temperatura a 180-200 ºC, segons el que escalfi el nostre forn. Deixeu-ho uns 13-15 min, fins que vegeu que ja estan fetes.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto