Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Poseu un cassó alt amb aigua al foc.
  2. Talleu quatre quadres de plàstic film alimentari de 20 cm de costat, unteu-los amb oli i, a cada film, poseu-hi un ou i lligueu-ho com un farcell amb un fil. Poseu-ho a coure a l'aigua, a foc suau, 10-12 min. Ha de quedar la clara cuita i el rovell, cremós.
  3. Poseu un cassó alt amb l'oli d'oliva al foc.
  4. Peleu les patates, talleu-les amb una mandolina, en forma de palla o llumí, i fregiu-les amb l'oli, a 190 ºC. Retireu-les en un paper absorbent i saleu-les lleugerament.
  5. Foneu la mantega.
  6. Emulsioneu els rovells al bany maria amb un polsim de sal i el suc de llimona.
  7. Traieu l'escuma de la mantega i emulsioneu els rovells amb la mantega. Si cal, afegiu-hi unes gotes d'aigua per aclarir la salsa holandesa.
  8. Talleu els ous de reig a làmines de 0,5 cm i salteu-los en una paella grossa, perquè no perdin l'aigua i quedin daurats.
  9. En un plat soper, munteu una base de patates fregides en forma de niu, i al damunt poseu-hi l'ou, els ous de reig saltats i un cordó de salsa holandesa.
  10. Acabeu-ho amb els pètals de caputxina i una mica de sal en escates.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 280

A PUNT PER A LA NIT MÉS CURTA!

  • Plats del mes
  • Àngel Esteve

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: