Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Poseu un cassó alt amb aigua al foc.
  2. Talleu quatre quadres de plàstic film alimentari de 20 cm de costat, unteu-los amb oli i, a cada film, poseu-hi un ou i lligueu-ho com un farcell amb un fil. Poseu-ho a coure a l'aigua, a foc suau, 10-12 min. Ha de quedar la clara cuita i el rovell, cremós.
  3. Poseu un cassó alt amb l'oli d'oliva al foc.
  4. Peleu les patates, talleu-les amb una mandolina, en forma de palla o llumí, i fregiu-les amb l'oli, a 190 ºC. Retireu-les en un paper absorbent i saleu-les lleugerament.
  5. Foneu la mantega.
  6. Emulsioneu els rovells al bany maria amb un polsim de sal i el suc de llimona.
  7. Traieu l'escuma de la mantega i emulsioneu els rovells amb la mantega. Si cal, afegiu-hi unes gotes d'aigua per aclarir la salsa holandesa.
  8. Talleu els ous de reig a làmines de 0,5 cm i salteu-los en una paella grossa, perquè no perdin l'aigua i quedin daurats.
  9. En un plat soper, munteu una base de patates fregides en forma de niu, i al damunt poseu-hi l'ou, els ous de reig saltats i un cordó de salsa holandesa.
  10. Acabeu-ho amb els pètals de caputxina i una mica de sal en escates.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 286

DONEM COLOR A L'HIVERN!

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Àlex Carrera i Cristina Feliu

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: