Preparació
- Per al preferment: barregeu tots els ingredients i deixeu-los reposar a temperatura ambient 10 -16 h. Tambe podeu deixar-ho despres de 2 h a temperatura ambient, a la nevera fins a 24 h.
- Per a la massa final: barregeu tots els ingredients, incloses les llavors prèviament escaldades en aigua, fins a aconseguir una massa consistent i que tota la farina quedi hidratada, 3 min (pot faltar una mica d'aigua, ja que les farines integrals n'absorbeixen més). Deixeu-ho reposar tapat 30 min.
- Torneu-ho a pastar girant la massa sobre si mateixa, 5 min.
- Deixeu-ho reposar 1 h o 1 h 30 min, o bé fins que la massa dobli el volum.
- Dividiu-ho en peces de 550 g per a un motlle petit, o bé feu-ne una bola.
- Pinteu la peces amb aigua i arrebosseu-la amb pipes de gira-sol o amb altres llavors.
- Deixeu-ho fermentar 1 h o bé fins que arribi fins al capdamunt del motlle o fins que dobli el volum.
- Enforneu-ho amb vapor a 225 ºC, 20 - 25 min.