Troba la teva recepta

Preparació

  1. El dia abans: poseu al vas de la Thermomix la llet, la mantega, la sal i les aromes (llimona, taronja, anís, vainil·lina, canyella i aigua de taronger). Programeu 1 min. a 40 ºC vel. 2.
  2. Traieu la temperatura, afegiu-hi l’ou i el llevat i barregeu-ho ½ min. a vel. 2. 
  3. Afegiu-hi la farina, barregeu-ho ½ min. a vel. 6 i programeu 3 min. a vel. espiga. 
  4. Afegiu-hi el sucre i programeu 3 min. a vel. espiga.
  5. Aboqueu la massa en un bol i tapeu-la amb paper film untat amb oli (l’oli és per evitar que s’enganxi amb el film). Deixeu fermentar la massa a la nevera tota una nit.
  6. El mateix dia: traieu la massa de la nevera 1 h abans de fer el tortell.
  7. Retireu el paper film, aboqueu-ho sobre la taula i doneu-li forma rectangular amb l’ajut d’un corró. Col·loqueu-hi al mig el massapà en forma de xurro i enrotlleu la massa de manera que el massapà quedi a dins. Estireu tot el xurro i uniu les dues puntes, formant la forma del tortell (veure els dos vídeos de sota). 
  8. Col·loqueu el tortell a sobre la plata del forn. Pinteu-lo amb ou batut i decoreu-lo amb la fruita confitada. Tapeu-lo i deixeu-lo a prop d’un lloc calent, per tal que fermenti i dobli el volum (unes 2 h). 
  9. Ruixeu-lo amb una mica d’aigua, repartiu l’ametlla i el sucre per sobre i coeu-lo a 170 ºC durant 20 min.

El consell

Si us voleu estalviar feina i fer net dels torrons que us han sobrat, aprofiteu els torrons de massapà per al farcit del Tortell.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

24 gen

Taller Aprenem a fer seitan Nou 2020

El 24 i el 31 de gener, de 20.15 a 21.45 h, es fa un taller per aprendre a elaborar seitan al Centre Cívic...

25 gen

Gran Festa de la Calçotada 2020

Valls celebra el diumenge 26 de gener la 39ª festa popular al voltant del calçot, coincidint amb l’epicentre...

25-26 gen

II Trufforum

L’edifici El Sucre, de Vic, tornarà a acollir el Trufforum, l’esdeveniment de referència...

25-26 gen

III Mostra Internacional de Pastisseria

L’últim cap de setmana de gener, coincidint amb la festa major d’hivern del municipi, Sant Vicenç...

Portada Cuina 236

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto