L'Antiquari Gastronòmic no és, en sentit estricte, un restaurant nou. Han estat una bona temporada a la plaça Reial, en un espai no gaire gran i no gaire fàcil de trobar, però que el xef Yordi Martínez aconseguia omplir cada dia.

A principis d'aquest any, van fer les maletes i es van instal·lar a Gràcia, en un nou espai on continuen oferint un dels menús de degustació més sorprenents de la Barcelona actual. Quinze plats que canvien cada dos o tres mesos, amb una aposta clara per la tempora, l'aprofitament i la creativitat.
Els sabors intensos, les textures fresques i els tocs fumats conviuen amb influències catalanes i andaluses que reflecteixen els orígens del xef: els aperitius, amb presència del mar i de la terra; la seqüència de maduració que presenta carns en diferents formats madurades 30, 120 i 365 dies; el peix i el marisc, els moll de l'os, els nyoquis, el caneló d'ànec… Tot plegat, per 70 euros amb opció –recomanable– de maridatge.

Les postres, trencadores i divertides (la primera que serveixen proposa un joc d'endevinalla que posarà a prova les vostres conviccions), tanquen l'experiència amb un homenatge a l'equip multicultural que fa possible aquest viatge gastronòmic. Una proposta que convida a deixar-se portar, descobrir i gaudir durant dues hores d'emoció culinària.
I els vins?
La copropietària i alhora maître, Lara Cerlini és també la responsable dels vins. Només entrar ja en trobareu una mostra darrere d’una petita barra i al fons, dues neveres indiquen que tenen força cura de les més de 100 referències que trobareu a la carta. Amb les cartes llargues és fàcil perdre’s, és per això que la Lara s’ha preocupat de fer-ne una selecció just al començament que és un bon resum de les principals tipologies, orígens i elaboracions que hi trobareu. Pels que us agrada recrear-vos en aquest moment, hi trobareu una gran varietats de vins de Catalunya —la procedència que més creix— i opcions molt diverses d’arreu del planeta.
Si sou dels que preferiu sorprendre-us, el maridatge que s’ofereix amb el menú, canvia cada vegada que la proposta del Jordi ho fa. Això sí, que no us vingui de nou, per exemple, trobar alguna referència repetida, com un tempranillo blanc que és un dels que la Lara sempre inclou en aquesta proposta. Així per 45 euros més, tindreu l’oportunitat de tastar vins triats especialment per cada plat. D’aquesta manera descobrireu algunes de les propostes exclusives i de petites produccions que el Jordi i la Lara han triat especialment per combinar amb la seva cuina.
- L'Antiquari Gastronòmic
- Neptú, 4. Barcelona.
- Preu del menú: 70 euros.