Per entaular-vos en aquest restaurant haureu de deixar enrere dos prejudicis, com a mínim: en primer lloc, entrar en un dels hotels més luxosos del centre de Barcelona, agafar l'ascensor i pujar al primer pis. I, en segon lloc, adonar-vos que en un establiment turístic on, lògicament, la majoria de públic és estranger, podeu menjar receptes tradicionals catalanes d'allò més bones.
Casa de Vivi es troba dins l'hotel Kimpton Vividora i és un espai gastronòmic on, especialment a l'hora de sopar, es gaudeix d'un ambient íntim perfecte per assaborir la proposta gastronòmica del xef executiu de l'establiment, Jordi Delfa. De fet, si som estrictes, el nom del restaurant és Fauna, que forma part del concepte gastronòmic de l'hotel, en el qual s'inclou una terrassa per fer-hi una copa o un brunch (la terrassa de Vivi) i un bar cocteleria (GOT), a més del restaurant.
Qüestions nominals a banda, Delfa ha dissenyat una carta en què dominen el receptari i els productes catalans: des d'un assortiment de formatges on destaquen el Tou de Casa Mateu (Pallars Sobirà), el Blau de Jutglar (Osona) o Golany (Girona) fins a uns excel·lents bunyols de bacallà amb un toc de mel i llima o el brioix de fricandó de presa ibèrica amb bolets, passant per l'arròs amb gambes de Palamós, unes mandonguilles amb sípia per sucar-hi pa, l'ànec del Lluçanès amb peres o el pollastre a la catalana, entre d'altres.
Casa de Vivi obre les portes als estrangers que tenen ganes d'assaborir l'essència de la cuina catalana autèntica (amb les lògiques llicències que es pren Jordi Delfa per donar personalitat pròpia a cada recepta), però també rep amb ganes el públic local que descobrirà que al barri Gòtic de Barcelona, territori turístic per excel·lència, es pot entaular en un local que cuida el producte i l'oferta per homenatjar com cal la gastronomia del nostre país.
- Casa de Vivi
- Duc, 15. Barcelona.
- www.casadevivi.com
- Preu mitjà: 60 euros (sense begudes).