A José Manuel von Bischoffshausen i Alexis Mastrokalos ja els coneixíem per la bona feina que han fet (i continuen fent) a Leche de Tigre, un local de cuina peruana al cor de Gràcia que s'ha convertit en tot un referent. Però volien fer un pas més enllà i per això van obrir Uchu, al carrer de Balmes, a Sant Gervasi, on la protagonista són la cuina nikkei i els còctels d'autor.
El restaurant fusiona l'essència japonesa amb la potència de sabors peruans, i ho fa amb una personalitat molt pròpia, sense caure en els tòpics ni en artificis innecessaris, en un ambient elegant i amb una carta que convida a l'aventura gastronòmica, plena de plats que, si no coneixeu, us explicaran detalladament per resoldre qualsevol pregunta que tingueu.
I què trobem a la carta? Doncs receptes com l'ostra acevichada (amb llet de tigre), el ceviche clàssic de corbina amb una llet de tigre potent i equilibrada, i acompanyat amb moniato glacejat i blat de moro choclo, o el ceviche nikkei d'ají groc, amb tonyina, que és una de les estrelles del menú.
Més enllà dels ceviches, una de les estrelles de l'Uchu són els niguiris. Podeu deixar-vos aconsellar sense por i optar per una selecció variada, o escollir els que més us vinguin de gust: n'hi ha per triar i remenar (anticuchero amb filet de vedella, rocoto-kimchi amb salmó, kimtxi i cruixent d'arròs; uchu amb tonyina bluefin, aji groc i chimichurri... la llista és realment llarga i és impossible equivocar-se). Si preferiu els maki, també en tenen una bona proposta, amb elaboracions que fan un recorregut per tota la geografia i la gastronomia del Perú acompanyada de la inspiració nipona.
A l'apartat dels plats calents hi ha diverses receptes que mereixen la nostra atenció: el llom saltat, les costelles ponja (impressionants, tendres i amb un acompanyament de puré de patata i alfàbrega deliciós) o el melós de mariscs nikkei, en són alguns exemples. I, per postres, tres opcions: cacau i wassabi, uchu matcha o el sospir nikkei.
Per regar tot això, a Uchu ens proposen una carta de còctels de la casa variada, àmplia i amb opcions que us agradaran tant si sou de gustos àcids, afruitats, dolços o amargs, sense oblidar els pisco sour, que podeu assaborir en la seva versió clàssica o amb maracujà.
Uchu no és només un lloc per menjar bé, sinó també un espai on es pot gaudir de la creativitat i de la tècnica que mescla els millors sabors peruans i japonesos. Un molt bon exemple de cuina nikkei que val la pena que tingueu apuntat a la llista de locals per visitar.
- Uchu
- Balmes, 327. Barcelona
- Preu mitjà: 60 euros